CULISE / Costi Berechet şi ajutorul primit de la Academia Rapid

Costi Berechet
Costi Berechet se antrenează cu Academia Rapid

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

După aproape şapte luni de chin, Costi Berechet îşi revine! Anul 2017 a fost groaznic pentru fostul decar de la AFC Rapid. După accidentări serioase la gleznă şi genunchi, totul s-a terminat cum nu se poate mai prost cu o fractură dublă, de tibie şi peroneu. Primul om care l-a ajutat a fost Adi Voicu, despre care am scris aici. Un ajutor esenţial care a făcut ca momentul critic să treacă precum scrie la manual. Din partea AFC Rapid a venit ulterior un ajutor mai mult simbolic, de 1.000 de lei. Parte din banii ce s-au strâns pe bilete de la meciul cu Academia Rapid, scor 0-3, jucat pe Giuleşti. Simbolic pentru că doar costurile de spitalizare s-au ridicat la peste… 4.000 de lei! Ulterior, aşa cum se întâmplă în fotbal, dar şi în viaţă, Costi a trebuit să se descurce.

Ovidiu Burcă, Mihai Iosif şi Daniel Niculae, alături de Costi Berechet

Drama prin care a trecut însă, pentru a apăra culoare vişinie, a scos la suprafaţă şi caractere puternice, dispuse să întindă o mână de ajutor vitală, fără a dori să apară în prim plan. După Adi, imediat suporterii rapidişti şi Academia Rapid au sărit în ajutorul lui Costi. Despre primii am mai scris, de asemenea. Scoatem însă la iveală fapte mai puţin cunoscute până acum, dar care reprezintă, poate, fundamentul care îi permite lui Berechet să îşi continue cariera. Ovidiu Burcă, Mihai Iosif sau Daniel Niculae au fost primii care s-au îngrijit de starea lui şi cu care a discutat constant în această perioadă critică. Poate printre puţinii care l-au mai întrebat de sănătate. Ordinea nu este aleatorie în a-i enumera pe aceştia. Special am început cu Ovidiu Burcă, pentru că fostul manager de proiect al Academiei Rapid este, probabil, după Adi Voicu, omul care l-a sprijinit cel mai mult. Şi nu doar moral, cum face Primăria Sectorului 1 cu Academia Rapid!

Burcă a avut grijă să se recupereze ca la carte

Burcă, cel care îl cunoştea pe Berechet din perioada în care a fost preşedinte la club în liga a doua, s-a îngrijit ca fotbalistul să aibă un sprijin financiar, medical, dar şi suplimentele alimentare necesare pentru ca recuperarea să aibă loc ca la carte. L-a susţinut necondiţionat şi l-a asigurat că atunci când îşi va reveni se va putea antrena cu Academia Rapid. Ceea ce, iată, se întâmplă de aproximativ două săptămâni. Chiar dacă Burcă a plecat oficial de la club, promisiunea a rămas acoperită. Mai ales că „speţa” a fost preluată cu responsabilitate de preşedintele Daniel Niculae. Acum Costi îi poate lua iar ochii lui Nae Stanciu, cel care acum trei ani îl compara cu Mitea, când Bere era golgheter la juniori. Sau lui Daniel Pancu, cel alături de care a făcut câteva antrenamente acum doi ani şi care în mod cert i-a remarcat calităţile.

Gest remarcabil într-o lume cinică

După o asemenea accidentare, este foarte important să ai oameni lângă tine. Din fericire, acei oameni au apărut. Pe Ovidiu Burcă nu l-am menajat niciodată din cauza apătitudinilor sale manageriale inexistente, care au contribuit la starea precară de la SC FC Rapid SA şi acum de la Academia Rapid. Nu putem însă să nu facem public un gest impresionant. În definitiv, asta laşi în urmă. Chiar dacă nu reuşeşti profesional, examenele de umanitate trecute cu brio te validează în această existenţă. Desigur, Adi Voicu şi Ovidiu Burcă nu au fost singurii, cum am mai subliniat. Însă sunt oamenii care au ajutat acolo unde, de obicei, fotbalul dă cu piciorul. Un fotbalist, de multe ori, indiferent de colţul planetei sau liga în care joacă, este bun doar până la o accidentare gravă. Apoi, rămân doar chestii de genul… „n-a fost să fie!” şi uitare. Chiar dacă sacrificiile sale din 2016-2017 au menţinut flacăra pâlpâindă a Rapidului vie!