Răzvan Lucescu sparge barierele în Grecia!

Răzvan Lucescu PAOK Salonic
Răzvan Lucescu la PAOK Salonic

Răzvan Lucescu pare că va reuşi imposibilul cu PAOK Salonic! După o pauză de 33 ani, se pare că titlul este tot mai aproape de echipa din nordul Greciei. Ar fi doar al treilea din istorie, dar ce bucurie! Prin victoria cu 1-0 de pe finalul meciului din deplasare cu Panaitolikos, PAOK Salonic a ajuns la a 11-a victorie la rând în Grecia! Ceea ce, trebuie să recunoaştem, este ceva fenomenal. Raportându-ne la o istorie dominată aproape integral de Olympiacos Piraeus. Şi, când echipa din portul elen nu a luat titlul, în general au făcut-o atenienele Panathinaikos şi AEK.

Răzvan Lucescu a trecut pe primul loc!

De această dată, PAOK nu doar că le-a depăşit pe cele două, dar Răzvan Lucescu se luptă de la egal la egal cu colosul Olympiacos. De care îl desparte numai un punct! De data asta, PAOK se uită în jos, nu în sus! Asta pentru că cea mai titrată echipă din istoria Greciei nu a reuşit decât un 1-1 pe terenul lui Asteras Tripolis. Ceea ce înseamnă că cele 42 de puncte acumulate înseamnă locul 2 momentan! Sub echipa lui Răzvan Lucescu care are 43 de lungimi. Aşa cum am mai scris, singurele titluri ale lui PAOK Salonic datează din 1976 şi 1985. Astfel încât, anul 2018 poate rămâne scris cu litere de aur în istoria clubului alb-negru. La fel şi cel al antrenorului care a dus AFC Rapid până în sferturile Cupei UEFA.

Miracol la 12 ani de la sfertul UEFAntastic

Au trecut 12 ani de-atunci. Doar că Lucescu junior arată că nu şi-a pierdut nici priceperea şi nici flerul. Ba mai mult, reuşeşte să facă minuni într-un campionat în care fotbalul chiar reprezintă o chestiune pe viaţă şi pe moarte! Astfel, alături de Marius Şumudică, alt om extrem de important pentru istoria Rapidului, Răzvan ţine steagul sus. La un nivel la care, poate, puţini se gândeau. Baftă, Răzvane! Să iei titlul cu PAOK Salonic! Nu mai ai mult! Pentru a înţelege mai bine amploarea rezultatelor de la PAOK, vă prezentăm mai jos ultimele 11 meciuri jucate de clubul lui Lucescu junior.

 • Aiginiakos (d) 5-0 – Cupă
 • Skoda Xanthi (d) – 3-0
 • Panathinaikos Atena (a) 4-0
 • Platanias (d) 1-0
 • Trikala (d) 5-1 – Cupă
 • Levadiakos (a) 5-0
 • Trikala (a) 2-1 – Cupă
 • Kerkyra (d) 3-0
 • Apollon Smirnis (d) 3-0
 • Atromitos Atena (a) 2-0 – Cupă
 • Panaitolikos (d) 1-0

PAOK Salonic nu a luat gol în campionat de şapte meciuri! Victorii la 0!

Să recapitulăm. 11 meciuri, 11 victorii! Golaveraj 36-2! Dintre cele 11 partide, patru au fost în Cupă. Aşadar, în prima ligă din Grecia, Răzvan Lucescu a reuşit, în ultimele meciuri, şapte victorii la… 0! Şi un golaveraj fabulos! 20-0! Iată de ce PAOK are tot dreptul să viseze la al treilea titlu de campioană din istorie!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI