EXCLUSIV / Academia nu se poate numi RAPID BUCURESTI si nu are drept de promovare / DECIZIE DEFINITIVA

ProSport Rapid
ProSport revine cu detalii despre ce se întâmplă cu Rapid...

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Tribunalul Bucuresti a luat decizia de a respinge apelul Academiei la cererea de obtinere a personalitatii juridice! Motivul este unul HALUCINANT! Reprezentantii asociatiei au depus apelul prea tarziu! Astfel incat, in mod definitiv si irevocabil, Academia nu se poate numi RAPID BUCURESTI decat la nivel de amatori. Decizia este definitiva! Mai jos, gasiti un material complet publicat de ProSport.

Tragicomedie şi nu prea…

Pentru că este o decizie extrem de importantă şi un caz practic şocant, avem datoria să informăm toţi rapidiştii legat de speţă în detaliu. ProSport a prezentat situaţia într-un mod excelent.  Un episod tragicomic petrecut vineri a pus capăt, cel mai probabil, luptei pentru promovare dintre steaua şi Academia Rapid. După ce Tribunalul Bucureşti le-a respins ultimilor, prin sentinţă definitivă, cererea de a primi personalitate juridică. Consecinţa acestei decizii judecătoreşti este că Academia Rapid nu îşi mai poate lua Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) de la minister. Şi nu mai are nici măcar dreptul de a juca barajul de promovare în Liga 3.

ProSport: Academia nu poate participa nici la licitaţie

Mai mult decât atât, neavând personalitate juridică, Academia nu poate să intre nici în licitaţia pentru mărcile Rapidului! Cele deţinute de falimentarul SC FC! Cum lupta din Liga 4 Bucureşti se dădea între steaua şi Academia, gruparea militară devine mare favorită. Dacă nu cumva între timp o altă formaţie se va întări foarte serios pentru a intra în luptă.

Au făcut apelul prea târziu!

Dacă nu ar fi avut aceste consecinţe dramatice pentru clubul înfiinţat sub aripa primarului de la Sectorul 1, întâmplarea de la Tribunalul Bucureşti ar fi chiar ridicolă! Dosarul nici măcar nu s-a mai judecat, pentru că reprezentanţii Academiei au depus prea târziu cererea de apel! Astă-toamnă, după ce Judecătoria Sectorului 1 a respins în primă instanţă cererea de acordare a personalităţii juridice, Academia avea termen de o săptămână, de la motivare, să facă apel. Acest lucru s-a făcut însă cu întârziere de două zile peste data-limită. Aşa că vineri, 19 ianuarie 2018, judecătorii nici măcar n-au mai intrat pe fondul dosarului, constatând tardivitatea demersului.

Teoretic se poate, practic nu există vreo şansă

Juridic, ar mai exista o cale extraordinară de atac. Însă avocaţii Academiei ar trebui să demonstreze că judecătorii de la Tribunal au încălcat legile. Numai că în acest proces a fost vorba de o eroare elementară a petenţilor şi nu de abuzuri ale instanţei. Din acest moment, soluţia legală este ca fondatorii Academiei s-o ia de la capăt. Ceea ce înseamnă alt club, alt nume, alt CUI, alt act fondator etc. Apoi, să depună noul dosar la tribunal. Problema este că în timpul campionatului este interzisă schimbarea de nume. Pentru a nu mai vorbi că, în acest caz, ar fi vorba şi de alt club (totul trebuie reluat de la zero). Asta înseamnă că, în mod rezonabil, problema promovării nu s-ar mai putea pune decât la anul. La finalul sezonului 2018-2019, mai scrie ProSport.

Sute de mii de euro aruncaţi pe apa sâmbetei?

Academia Rapid, condusă executiv de trei foşti fotbalişti giuleşteni – Daniel Niculae, Daniel Pancu şi Ovidiu Burcă –, nu este la prima asemenea gafă. Acum câteva săptămâni, clubul a pierdut un meci din turul campionatului la masa verde. Deoarece a folosit un fotbalist fără drept de joc. Pentru proiectul Academia Rapid, evenimentul de vineri este un dezastru. Toate eforturile şi toţi banii de până acum au fost aruncaţi, practic, pe fereastră. Din luna august, pe repede înainte, s-a înfiinţat clubul, a fost băgat „peste rând“ direct în Liga 4. Au fost aduşi sponsori importanţi şi jucători emblematici, s-a închiriat brandul de la SC FC Rapid. S-a închiriat şi stadionul din Giuleşti şi acum se făceau eforturi pentru a căpăta şi baza ProRapid, via Primăria Capitalei (care a cerut-o de la Guvern).

Ipoteză absolut utopică identificată de ProSport

În numai cinci luni, Academia Rapid a cheltuit o sumă neverosimilă! Aproape 200.000 de euro! Bani care, în mod normal, i-ar fi suficienţi unei echipe de Liga 2. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile din acest moment. Cert este că, dacă nu intervine o minune, tot proiectul va fi sub semnul întrebării. Iar acea minune poate veni doar din partea FRF. De exemplu, ca Federaţia să acorde o derogare şi, în mod excepţional, să permită Academiei să joace barajul. Fără să aibă CIS şi personalitate juridică! Unele surse spun că primarul de la Sectorul 1, Dan Tudorache, a condiţionat sprijinul de promovare. De asemenea, nu se ştie dacă sponsorii, care dau sute de mii de euro, vor fi dispuşi să plătească mai departe aceşti bani.

AMFB a transmis oricum FRF că Academia nu are personalitate…

Pe lângă informaţiile redactate de ProSport, mai trebuie subliniat că, practic, Academia nu poate purta numele de Rapid Bucureşti decât la nivel amator, adică municipal. Un alt punct extrem de important este că şi dacă, printr-un miracol, apelul ar fi fost făcut la timp, iar Academia ar fi primit personalitate juridică, tot nu ar fi avut cum să joace în liga 3. Conform regulamentului, AMFB trebuia să transmită, până la 15 ianuarie, la FRF lista care au drept de promovare din liga 4, ceea ce deja scrisesem aici. Pe aceasta trebuiau să se regăsească statutul fiecărei entităţi, în sensul că doar cele cu personalitate juridică pot avansa în liga 3. Cum Academia nu are aşa ceva, tabelul a plecat la Federaţie ca atare. Astfel încât, oficial, conform regulamentului, echipa lui Daniel Pancu şi Daniel Niculae nu putea juca oricum la anul în liga 3.

Tristeţe generalizată

Dincolo de faptul că am scris despre aceste speţe fără menajamente şi fără oprire, doar din dorinţa de a le oferi tuturor rapidiştilor, realizăm gravitatea situaţiei. Legal, regulamentar, visurile multor rapidişti care au văzut în acest proiect un colac de salvare, o nouă ascensiune pe glorie se sfarmă ca un joc de domino stângaci. Fiindcă e greu de înţeles cum s-au întâmplat toate aceste erori elementare. Ne dorim, din suflet, să oferim curând şi veşti bune tuturor rapidiştilor, nu numai precum cele de mai sus. Numai că asta depinde, până la urmă, de fiecare în parte. Cum vrea să accepte şi să abordeze istoria şi mai ales pasiunea pe care o are pentru Rapid…

13 COMENTARII

 1. Domnule liviuk – Va urmaresc de ceva timp comentariile (cu mare atentie!), dar nu am vrut sa intervin pana acum. Inainte de a face orice remarca vis-a-vis de scrierile dumneavoastra, indraznesc sa va intreb un lucru: Suferiti de tulburari cognitive? Si deasemenea, indraznesc sa va si rog ceva: Nu va suparati pe mine pentru aceasta intrebare. Nici Donald Trump nu s-a deranjat prea mult, si culmea, a trecut si testul cu brio. Deci?…

 2. Nu reusesti sa muti subiectul prin aceleasi cacaturi ejectate in maniera unui postac psd ist sau mai bine spus portavoce!
  Repet: vorbesti mult si mereu pe langa subiectele reale si palpabile.ne spui de useri si ce mai visezi tu ca ar putea muta atentia de la subiectele aduse in discutie!
  Te rog spune-mi daca stii ceva despre bisnita facuta cu echipamentele miscarii cfr mai ales cu tricourile celor doi (pancu si nico)?Spune te rog ca te dai informat daca este adevarat ca fiecare dintre cei doi au facut in luna octombrie 25 tricouri pe care le-au vandut prin interpusi ca FIIND ORIGINALE cu preturi ce variaza intre 100 si 250eur!
  Mai spune te rog draga postac psd despre parcelele de 600mp de langa lacul straulesti.Parcele primite de la dl primar tudorache.Mai spune de asemenea despre santajul adus clubului asalt de a se da deoparte in meciul direct.firma patronului de la asalt avand in portofoliu asigurarea securitatii spitalului de urgenta(sectorul 1).
  De asemenea doresc din partea ta sa fii pe subiect de acum inainte si sa nu mai manipulezi pulimea crezand ca noi vom sta tacuti la nesfarsit si va vom lasa sa sifonati banii fara a va trage nimeni de maneca!

 3. daniel c
  orice dialog cu voi este inutil. denaturati orice , interpretati lucrurile cum vreti voi (la un examen de logica luati nota 2) , jigniti .
  sinteti 2-3 oameni orbiti de furie , pentru ca sansa de a face bani pe seama rapidului , se cam destrama
  apropo , mai merge vinzarea de echipament sportiv si suveniruri cu rapid ?
  dupa numarul de „suporteri” care se evidentiaza pe acest sait , vinzarile trebuie sa duduie.
  in realitate , cred ca trebuie sa apelati la economii (daca aveti), ca incasarile sint , probabil 0 (zero)
  apropo ! in urma cu citeva zile sugerati ca asteptati propuneri pentru diverse imprimeuri pe tricouri .
  va propun eu unul : „afc groparul rapidului (academiei) e”
  ar trebui sa se vinda bine la cit de multi suporteri aveti !
  problema este ca , clonele pe internet sint bune pentru ca le poti pune in gura orice dar ele nu pot tine de foame !

 4. dragii mei suporteri rapidisti adevarati !
  va prezint o lista cu totul si cu totul partiala de clone inventate pe acest sait in ultimele 3-4 luni :
  grig , grigore , hory , florin g.,marian , daniel, radu nicolescu ,dan coe ,florin tesedeanu , constantin , nicusor , madalin , alin , cristi .toti suporteri aprigi ai afc manoliu (care-si mai zice si rapid)
  repet , lista este extrem de partiala pentru ca la un moment dat , am incetat sa-i numar si sa-mi mai notez numele lor !
  asta pentru ca odata cu introducerea procesului de autentificare , am crezut se va pune capat acestei practici .
  si intradevar , in ultimele 2-3 saptamini , procesul de „fertilizare” si de aparitie de noi suporteri afc manoliu , se cam oprise .
  a ramas sa tina piept academiei ,domnul daniel c.
  azi ,insa, sarbatorim nasterea unui nou suporter afc manoliu , BEARDSLEY.
  am observat asta mai demult :cum apar nori negri pe cerul academiei , hop invazie de afc-isti
  iar in ultimele 2 zile e sarbatoare mare pe ulita lor .
  de altfel ceea ce mintea lor (a manipulatorilor , nu a clonelor , ca ele nu pot avea minte) nu poate sa priceapa ,este ca in vecii vecilor suporterii adevarati ai rapidului nu vor mai putea sa se mai identifice cu aceasta organizatie mizerabila care se va putea numara printre groparii adevaratului rapid.
  de altfel observ ca nici suporterii adevarati nu-si mai fac aparitia pe aici (nico , avi fcrb, tasse baluta , noss ,andrew ,gusti , moty, bogdan , diaconu george , etc)
  odata cu punerea la punct a saitului „academia rapid” , scirbiti de atitudinea perversa de pe acest sait , majoritatea sa-u mutat acolo
  din pacate , sint unii care inca nu au aflat de reaparitia superimbunatatita a lor .si nu apar deocamdata

 5. Vorbesti mult liviu dar esti intordeauna pe langa realitatile palpabile! Academia nu indeplineste conform legii,a traditiei si a istoriei dreptul sau meritul de a se identifica cu spiritul nostru! Nefericirea este ca unii au inghitit gogoasa,altii au avut un pret mic si altii ceva mai mare!Atat!
  In rest,Rapid exista si nu e academician sau proprietatea unor jucatori care au luat bani de pe urma acestui club dar NICIODATA NU AU DAT! cum fac si acum pe 800 Iacob,1000 Bratu,2500 Voicu,3500 Pancu si Nico(euro..nu ron) plus terenurile de langa straulesti!
  Poti sa o canti pe aia cu mercenarii pentru ca ai toate motivele

 6. Mda, nu ati inteles nimic ca de obicei. Cazul Rapid nu se aseamana cu niciunul dintre cazurile mentionate de dvs.
  Dintr-un motiv simplu exista ASOCIATIA FC RAPID BUCURESTI !!
  Ar fi fost similar cu FCSB daca Academia isi alegea numele de FCRB.
  Dar unde nu este nici Dumnezeu nu da !!!

 7. domnule daniel f.c
  ce rost are sa-ti faci griji despre ce vor cinta suporterii ?
  indiferent de cum se va numi aceasta echipa („academia”) suporterii vor cinta faimosul imn al rapidului , asa cum 90% din suporterii stelei cinta si ovationeaza steaua , indiferent ca ea se cheama fcsb !
  la fel se intimpla si la craiova , si la timisoara , si in alte locuri.
  in schimb d-ta va trebui sa vii la meciurile echipei favorite cu un scaunel de acasa , ca tribune , de unde (?)
  si apropo de curatenia afc manoliu , vorba lui caragiale :CURAT MURDAR !!

 8. Scrii prea mult si fara noima. Adevarul este simplu si acum si demonstrat , si nu o spun eu , o spune Tribunalul.
  Acum Academia trebuie sa isi schimbe denumirea iar in momentul respectiv ce vor mai canta suporterii?
  Vor canta pentru Asociatia Fotbal Club Rapid Bucuresti ?? Adica pentru noi?
  Sincer ma indoiesc. Dar vom vedea.
  Lucrurile sunt transate si clare exista un singur Rapid
  Chiar de voi ramane singur in tribuna nu imi pasa , nu imi pasa nici daca Rapid nu va ajunge in veci inapoi in liga 1 , nu imi pasa ca Manoliu va publica sau nu BVC ( buget de venituri si cheltuieli )…….
  Imi pasa de un singur lucru si anume ca RAPID EXISTA SI ESTE CURAT !!!!
  PS nu ai decat sa crezi ca nu sunt real , sunt cum spui tu „user fictiv ”
  Numele meu este Constantinescu Daniel Florin

 9. 1) de obicei evit sa port un dialog cu useri fictivi si tu (daniel c) esti fictiv , pentru ca un anumit amanunt din interventia ta te recomanda a fi insusi admin-ul saitului.
  mai este o varianta , pe care am citit-o asta vara intr-un interviu al lui florea (lichidatorul f.c.rapid) , si anume ca dl.manoliu este una si aceeasi persoana cu admin-ul (cel putin dpdv al articolelor si a unora din „reactiile”inserate )
  intrebat fiind de un ziarist , ce-l face sa lanseze aceasta afirmatie , florea a raspuns (citez din memorie) ca este 100% convins , pentru ca ,recunoaste perfect stilul lui manoliu !
  am mai ridicat cindva aceasta supozitie (cind cu „comunicatul”afc) , fara ca cineva (admin-ul ) sa incerce sa mi-o destrame.
  in cazul de fata fac o exceptie pentru a pune lucrurile la punct .
  2) una din tehnicile (veche de cind e lumea) murdare pentru a „ataca” pe cineva , este de al cita , dar scotind afirmatiile lui din context.
  ma-m pronuntat „cazul mizerabil al lui afc rapid” doar (doar !!) in contextul lipsei totale de transparenta al afc rapid fata de public in general , si fata de suporteri in special .
  niciodata acest domn , manoliu , nu a iesit in fata ,nu a contactat presa in direct , nu a publicat vreo data referitor la bugetul asociatiei si pe ce isi bazeaza „strategia” sa (daca are asa ceva)
  in lipsa acestei transparente , „strategia” lui manoliu a fost , si este , interpretatata de marea majoritate a publicului rapidist , drept o incercare de a tine in viata (la „foc mic”) o echipa super amatorista , cu un buget aproape de zero , fare nici o sansa de performanta , dar care ii poate aduce , la o adica , un beneficiu material imens prin vinzarea unor drepturi !!
  pentru a-si intretine in viata „proiectul”, a primit si un ajutor nesperat :stingaciile (prostiile) organizatorice a celor de la academia despre care ma-m referit mai sus.
  3) referitor la „piciorul de bere”
  daca mi se propunea asa ceva acum vreo doua luni , as fi acceptat cu placere.
  dupa ce , insa , afc-ul s-a inscris cu” litere mari”, pe lista groparilor visului numit reinvierea rapidului , NU.
  ceea ce toti cei aflati la cirma afc (sau de partea lor) nu inteleg , este ca dupa ultima magarie facuta (la tribunal) , drum de intoarcere spre suporteri nu mai exista .
  asta este a doua grava greseala a lui manoliu (dupa reactia negativa la initiativa primarului), deci si el face mari greseli , as zice capitale !!
  si sa nu mi-o bagati (prin useri fictivi) pe aia cu „s-au aparat in fata unei tentative de furt de identitate „, pentru ca identitatea voastra nu mai incalzeste pe nimeni dintre rapidisti

 10. „cazul mizerabil al lui a.f.c rapid” iti inteleg frustrarea si supararea dar o astfel de exprimare nu crezi ca este prea mult.
  Pancu la digi ne-a numit pe noi cei de la AFC drept boschetari ( am emisiunea inregistrata ).
  Acum Liviule intelegi ce tot spuneam?
  Putem inpreuna sa ii judecam pe toti din conducerea Academiei.
  De ex Burca = maestru conducerii unui club spre performanta …. wow grupele CL visa
  s.a.m.d.
  Au manipulat, au mintit si au facut falsuri grosolane in documente.
  Ce ar fi trebuit sa faca Manoliu ????
  A preferat sa taca si sa faca. AFC are o conducere profesionista , a ridicat in permanenta nivelul lotului echipei, a asigurat , pe cat a putut conditii decente de antrenament etc.
  In alta ordine de idei SUNTEM IN LIGA A 4 AAAAAAAA ESTE O CRETINITATE SA FACI CHELTUIELI CA PENTRU LIGA 2 A !!!!!
  DE ACOLO DIN TARA SFANTA TI UN PARIU CU MINE ???
  DAI UN PICIOR DE BERE PE CARE SA IL BEM IMPREUNA DACA AFC PROMOVEAZA ANUL ACESTA??

 11. uluitor !
  pur si simplu uluitor !!
  o formatiune de liga 4 care a reusit sa mobilizeze un buget de cca.350,000 euro , a reusit sa mobilizeze in jurul ei numeroase nume prestigioase in istoria rapidului (inclusiv cei care isi exprima sprijinul moral , doar) , a reusit sa cucereasca repede marea masa a suporterilor rapidisti , a reusit sa devina super relevanta in presa scrisa si electronica a romaniei , este lamentabila la modul de conducere administrativa , lamentabila !!
  pierderea de puncte datorita utilizarii unor jucatori dublu legitimati , incapacitatea de a depune un recurs in termenul legal , sint fenomene care atesta o prapastie uriasa intre pretentii / sperante si conducerea administrativa
  din tot publicul rapidist , cu toti banii care , se pare , ii au , cu sprijinul , chiar si doar moral al unei primarii (cu un aparat juridic larg) nu au fost in stare sa puna un administrator delegat competent ?
  cine este acest adrian olariu ?
  niciodata nu sint capabil sa condamn pe cineva prin prisma meseriei sale de baza .citesc pe acest sait ca omul este sofer de taxi .
  bun , poate ca este un foarte reusit taximetrist , poate ca este un infocat suporter rapidist , dar ce anume il recomanda pentru o asemenea functie de raspundere , fie ea si pe baza de voluntariat ?
  acelasi lucru se poate spune si despre functiile pe care le detin lgendele rapidului (d. niculae si pancu ) dar cu toata stima si dragostea pe care eu si multi altii le avem fata de ei , ei pot ocupa doar niste functii de imagine neavind nici un fel de experienta in a conduce practic un club !
  rezultatele se vad , si inca cum se vad !!!
  un alt aspect (cred eu la fel de grav) pe care eu il reclam de ceva vreme (inclusiv pe saitul academia rapid) , este al lipsei de transparenta in comunicarea cu suporterii .
  ca si in cazul mizerabil al lui a.f.c rapid , unde manoliu face exact acelasi lucru (tace , dar cel putin nu face gafe tehnice majore) ,conducerea academiei tace .
  nu explica cum se produc asemenea gafe , cine este responsabil de ele , ce masuri se intreprind , etc , etc !!!
  sint pur si simplu debusolat.virsta mea nu imi mai permite sa astept la nesfirsit renasterea rapidului.
  si imi este tare dor de rapid !!