Situatia de la Academia Rapid pe intelesul tuturor

Rapid
Ce s-a intamplat,la Rapid

Tribunalul Bucuresti a luat vineri deciza definitiva de a respinge celor de la Academia Rapid dobandirea personalitatii juridice imperativ necesara accederii la barajul de promovare in liga 3.

Ce s-a intamplat de fapt

Intrucat stim ca nu toti aveti studiile necesare intelegerii situatiei, si cum conducerea Academiei, in afara de un „Tovarasi, asezati-va linistiti la locurili voastre”, nu are nici cea mai mica intentie de a lamuri marea masa a suporterilor rapidisti, ne vedem nevoiti sa va explicam pas cu pas situatia actuala a echipei sustinuta (inca) de majoritatea suporterilor rapidisti:

De ce nu a putut dobandi Academia Rapid presonalitate juridica

1. La data de 23.11.2017, Judecatoria Sectorului 1, a respins pe fond cererea Academiei de a dobandi personalitate juridica sub denumirea de ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV ACADEMIA RAPID BUCUREŞTI 1923. Asta deoarece se creeaza confuzie cu denumirea Asociatiei Fotbal Club Rapid Bucuresti. Iar legea interzice unei asociatii sa aiba denumire identica sau asemanatoare pana la confuzie cu cea a altei asociatii. In acest sens, articolul 7 alin 3 din ordonanta 26/2000, fiind cat se poate de clar:

Art.7: (3)

Este interzis ca denumirea asociației să fie identică sau asemănătoare până la confuzie cu denumirea altei persoane juridice fără scop patrimonial, constituite potrivit prevederilor prezentei ordonanțe. Astfel, o denumire este susceptibilă de a fi apropriată dacă nu aparține unei alte persoane juridice fără scop patrimonial de același fel – asociație, fundație sau federație – prin înscrierea ei anterioară în Registrul național al persoanelor juridice fără scop patrimonial.

2. Prima decizie a putut fi atacata cu apel in termen de 5 zile de la comunicare, insa persoanele care s-au ocupat de acest lucru n-au tinut cont de acest termen, introducand apelul cu 2 zile mai tarziu, astfel incat Tribunalul Bucuresti a respins definitiv la 19.01.2018 cererea Academiei.

FRF şi AMFB nu puteau oricum accepta, conform regulamentului

3. FRF a publicat regulamentul de desfasurare a barajului pentru promovarea in L3, regulament pe care il puteti citi aici in intregime, si unde, la punctul 2 se specifica foarte clar urmatoarele lucruri:

– au dreptul sa participe la jocurile de baraj numai echipele apartinand structurilor sportive cu personalitate juridica.

pana la data de 15 ianuarie 2018, fiecare asociatie judeteana are obligatia de a trimite, la Departamentul Competitii al FRF, un tabel cu cluburile/asociatiile sportive participante la campionatul Ligii 4, editia 2017/2018

4. AMFB a transmis deja la FRF situatia sus mentionata din care reiese cat se poate de clar ca Academia Rapid nu are personalitate juridica, avand Certificat de Identitate Sportiva valabil numai la nivel municipal. Fiind astfel in imposibilitatea de indeplini criteriul stipulat la punctul 2. In momentul de fata nu poate participa la baraj, iar acest lucru va fi posibil numai daca FRF schimba regulamentul. Deoarece, obtinerea personalitatii juridice implica alta organizare, alt CUI, alt CIS, diferite de cele pe care AMFB le-a transmis FRF.

Promovarea sportiva nu este suficienta

5. Intr-un comunicat postat pe site-ul lor oficial, conducerea Academiei, a raspuns avalansei de cereri a suporterilor pentru lamurirea situatiei… Intr-un mod cat se poate de vag. Limitandu-se a sustine ca vor face tot posibilul sa obtina promovarea din punct de vedere sportiv. Ei bine, doar criteriul sportiv nu este suficient din pacate. Altfel acum eram fara probleme in Liga 1.

Asa sta situatia, fie ca ne place, fie ca nu. Din pacate retraim momentele din perioada de trista amintire din epoca Moraru. Mai tineti minte cand avocatii lui au depus gresit la alta instanta cererea de suspendare a deciziei de faliment? Acum s-a intamplat ceva cel putin la fel de grav, cererea fiind depusa cu intarziere de doua zile! Alte comentarii sunt de prisos. Sa speram ca o sa fie bine…

3 COMENTARII

  1. Nu nu poate.sau exista varianta in care nu joaca pe puncte.IN ACEST MOMENT ASOCIATIA FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI este pe locul 5 iar academia bucuresti sector 1 psd este nicaieri

  2. Nu au la indemana decat modificarea denumirii in Miscarea CFR, pentru ca Redivyvus Rapid va fi imediat contestata. Hotararea Judecatoriei este edificatoare si definitiva ., dar Miscarea CFR poate fi reactivata in mijlocul campionatului ? Nu stiu ce prevede regulamentul AMFB. Pe de alta parte stau si ma intreb daca se mai poate modifica lista trimisa la FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ