Mircea Lucescu la un pas de o distincţie importantă

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a antrenat Rapid

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Mircea Lucescu ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, pentru „merite sportive”. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Distincţia îi va fi acordată lui Lucescu pentru meritele sportive, acesta având aproape 400 de meciuri la activ. Actualul selecţioner al Turciei a jucat pentru Dinamo între 1964 şi 1977, perioadă în care a cucerit şase titluri.

Mircea Lucescu, carieră deosebită

Lucescu a mai fost antrenor al naţionalei României şi la Corvinul Hunedoara, Dinamo, Brescia, Reggina, Rapid, Inter, Galatasaray, Beşiktaş şi Şahtior Doneţk. În 2008, Mircea Lucescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a. Pentru participarea la Mondialul din 1970 şi pentru întreaga sa activitate. Antrenorul în vârstă de 72 de ani a câştigat Cupa UEFA în 2009, cu Şahtior Doneţk. Echipă pe care a antrenat-o între 2004 şi 2016. Pentru aceasta, a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler.

Mircea Lucescu a cucerit titlul ca antrenor în România, cu Dinamo şi Rapid, Turcia, cu Galatasaray şi Beşiktaş, şi Ucraina, cu Şahtior (cu care a fost campion de opt ori).

Sursa: digisport.ro

2 COMENTARII