FOTO / Carmen – Rapid, pagina de istorie de pe Rocar

Carmen - Rapid
Carmen - Rapid 2-2

„Suporterii Rapidului vor sta în tribuna din partea stângă! Aşa ni s-a spus, respectăm cerinţele”, ne întâmpină un jandarm la intrarea pe stadion. Carmen – Rapid este un meci amical, însă decorul pare uşor ireal. Prea multe uniforme albastre cu gradaţii pe umăr pentru o partidă cu o asemenea miză. Jandarmeria. Peluza acoperită, cea mai bună parte a stadionului, e destinată gazdelor. Carmen are câteva zeci de suporteri. Printre ei şi… Gheorghe Scurtu! Omul care ţine cu Rapid de 70 de ani, din 1947, după ce Carmen a fost desfiinţată. Acum, grea decizie! Cu o eşarfă în jurul gâtului, în roşu-negru, coboară să dea o onorifică lovitură de începere.

Stadionul Rocar încă duce…

Sub ochii tribunei. Acolo undeva la 150 de rapidişti încep deja vacarmul. Norocul sunt copacii care ne feresc de soarele insuportabil chiar şi pentru ora 18. Gazonul, cândva bun şi de Liga 1 arată acum precum un ogor pârjolit. Însă stadionul Rocar ne aminteşte că, la un moment dat era unul cochet. Şi ar mai putea fi şi acum, dacă îl raportăm la cele pe care se joacă fotbal în eşaloanele superioare. În fine, toba începe să bată. Aşa cum ne obişnuise din Giuleşti, iar cei 22 de jucători vor intra pe teren. Carmen – Rapid este un meci pentru istorie. Pentru băieţii noştri este o necunoscută totală, fiindcă cealaltă echipă din Bucureşti s-a reînfiinţat abia în acest an. Şi nu ştim momentan cum stă. Băieţii în alb, adică Rapidul, joacă din nou după o săptămână. În care au tras din nou tare din punct de vedere fizic.

CITEȘTE ȘI  Absență de marcă! Ionuț Voicu nu poate juca la Buzău

Primul unsprezece folosit de Rapid

Pentru că aşa sunt antrenamente din această vară. Preponderent fizice şi recuperare la bazin. Până la urmă însă, în ligile astea mizerabile din fotbalul mic românesc cel mai mult contează să duci bine şi să pui osul. Floricelele se contabilizează doar pe Giuleşti. Meciul începe. Rapid arată aşa: Oprea – Ioniţă, Neagu, Costache, Amarioaiei – Muscalu, Stoica, Mitea, Croitoru – Ţep, Vuk. Din nou, Narcis, cu noul său look, blond, joacă fundaş dreapta. Se continuă experimentele din lipsă de soluţii în acea zonă. Golgheterul Bărbălău, cu ceva probleme medicale, rămâne pe bancă, alături de Berechet, Petre sau Brăileanu. Alţi atacanţi care au jucat în sezonul trecut pentru Rapid. Şi care au marcat destule goluri. Meciul nu arată grozav, dar rapidiştii trag cât se poate de tare la o temperatură infernală.

Ioniţă şi Mitea întorc scorul în Carmen – Rapid

Chiar dacă nu s-a schimbat mai nimic în bine faţă de sezonul trecut din punct de vedere al perspectivelor, Ioniţă, Costache sau Mitea trag la fel de tare. La fel ca şi restul colegilor, inclusiv cei nou-veniţi. Carmen loveşte prima, iar până la pauză nu se mai întâmplă mare lucru. Doar Berechet, intrat pentru câteva minute la mijlocul primei reprize, pentru a nu forţa, a fost la un pas de gol. Andrei Constantinescu începe schimbările după pauză, mutările, în încercarea găsirii a noi soluţii. În numai câteva minute, pe fundalul vişiniu lăsat de fumigenele din tribună, Ioniţă şi Mitea lovesc şi scorul devine 2-1 pentru Rapid. „A fost la pariuri! 1 pauză, 2 final!”, glumesc câţiva fani. Greii din sezonul trecut aduc şi acum consistenţă în a doua parte. Mai ales că Narcis revine pe poziţia lui, cea de mijlocaş de bandă. Toţi ochii sunt pe Muscalu. Vedeta aşteptată ca un salvator arată calităţi de fotbalist adevărat, dar, din păcate, nu găseşte drumul spre plasă. Încă!

CITEȘTE ȘI  Nicolae Grigore, primele declarații după CSM Gloria Buzău - FC Rapid 1923 0-0

Conducătorii, contestaţi de galerie

Pe final intră şi Bărbălău. Care îi face pe fani să se oprească din scandarea: „Noi cântăm pentru culori, nu pentru conducători!” Însă golgheterul Rapidului ratează aproape inimaginabil singur cu portarul. De altfel, Bărbă ne-a obişnuit cu goluri din poziţii imposibile, dar şi cu ratări monumentale. În spiritul Giuleştiului, se ştie… Numai că dacă nu faci 3-1 când ai ocazia, se termină 2-2. Aşa s-a întâmplat şi în Carmen – Rapid. Gazdele egalând când părea că Rapidul nu mai poate scăpa victoria. Dar nu e aşa important. Până la urmă este doar un meci amical, aşa că punctele nu există. Am văzut un spectacol agreabil, măcar din punct de vedere istoric. Fotbal nu s-a putut juca prea mult în asemenea toropeală. Iar Rapid bifează primul meci din această vară fără victorie. Nu e nimic, mai urmează partide. Pentru a fi, pe 1 septembrie, cu motoarele turate la maximum. Până atunci însă mai urcăm o scurtă privire spre gazon.

După 70 de ani

Acolo, undeva la baza tribunei, toţi fotbaliştii stau întinşi pe iarbă pentru o scurtă şedinţă de refacere post efort. Şi pentru a-şi trage un pic sufletul, deoarece chiar şi cu două pauze de hidratare, efortul pe asemenea temperaturi a fost unul uriaş. Ultima lună, după o scurtă vacanţă, a fost una chinuitoare. Mai e încă una, iar premiul cel mare îi aşteaptă: începutul sezonului oficial. Lotul nu este încă definitivat, cum de altfel nu este situaţia generală a clubului. Dar nu avem de ales decât să mergem înainte şi să îi susţinem pe aceşti băieţi, care continuă să lupte pentru Rapid. Cum şi cât poate fiecare. Deocamdată, cel mai recent rezultat a fost Carmen – Rapid 2-2. Un meci jucat după 70 de ani de pauză. Împotriva unui adversar istoric, dar care de această dată a fost plin de străini în prima echipă! Rămâne de văzut dacă în sezonul ce stă să înceapă ne vom întâlni şi în liga a 4-a. Sau dacă mai aşteptăm câţiva ani duelurile din Liga 1!

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Rapid face transferuri pentru titlu în 2022! S-au făcut deja patru mutări

Foto cover: prosport.ro

9 COMENTARII

  1. […] La o zi după meciul cu Carmen, Rapid a fost într-o scurtă excursie la Giurgiu. În localitatea Palanca mai exact, acolo unde a jucat cu formaţia autohtonă. Pe care a spulberat-o literalmente, scor 11-0! O parte dintre titulari a fost odihnită, dar mulţi dintre cei care au început din primul minut cu Carmen au jucat şi la 25 de ore distanţă. Adică de la 19, când s-a jucat partida din provincie. O oră ceva mai târzie pentru a evita pe cât se poate valul de caniculă chinuitor. […]

  2. Nu are emblema pentru ca nu sa terninat lichidarea la vechea societate si la momentul actual emblema este in litigiu.Sunteti plini de răutăți,nimik nu va place nimik nu va convine,dasta sm ajuns in situatia actuală,datorita suporterilor de fb,si clanurilor rrome care inca spera ca vor mai incasa si ei niste bani de pe reclamele puse pe gardurile giulestiului;asa conducatori asa suporteri ….pacat de echipa,mai bine ne ia odata primaria si psd-ul,poate asa scapam de acesti etnici tolerati.

LĂSAȚI UN MESAJ