Adrian Popa, la datorie pentru Ripensia din liga a 6-a!

Adrian Popa
Adrian Popa savurează promovarea

Revenirea Ripensiei Timișoara într-un eșalon național important a făcut valuri și în țară. În povestea frumoasă a echipei roș-galbene ”reîncarcată” în ligile inferioare, un capitol aparte îi aparține căpitanului echipei, Adrian Popa. Brașoveanul în vârstă de 28 de ani a participat activ la întregul urcuș al noii ”Ripi”, din Liga a VI-a în 2012, până în eșalonul secund, acum în 2017. Ripensia a promovat oficial ieri în Liga a II-a, o performanță puțin scontată la începutul sezonului, când gruparea din ”Ciarda Roșie” era proaspăt promovată. Unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei pregătite de Remus Steop e Adrian Popa.

Adrian Popa a marcat un gol decisiv

Acesta a evoluat în 22 de partide din cele 26 disputate de echipa sa în eșalonul terț. S-a trecut și pe lista marcatorilor, cu o reușită vitală în 2-1 cu Performanța Ighiu. Mai mult, numele său e legat de restartul formației originare în Fabric. În urmă cu aproape cinci ani aventura a început în ”Municipiu”. ”Până acum ne-am îndeplinit fiecare obiectiv. De două ori am ajuns și în fazele superioare ale Cupei României. Sunt foarte fericit că am reușit să promovăm. Am început rău, cu o înfrângere și în tur și în retur, am fost la șapte puncte de Sebiș, multă lume nu ne mai dădea șanse, de vreo șapte etape am arătat cine e cu adevărat Ripensia Timișoara și ce trebuie să însemne cu adevărat”, a declarat Adrian Popa.

Mulţumiri pentru suporteri

Acesta nu a uitat nici suporterii echipei, care au fost mereu aproape în toată această perioadă: „Le mulțumim suporterilor care au venit în număr mare, vreau să le dedic această promovare, o merită, vrem să readucem Ripensia în Liga I. Sezonul trecut a fost o presiune mai mare pentru că am ratat promovarea și nu ne mai permiteam un pas greșit. Anul acesta până în ultima etapă nu am simțit nicio presiune, doar în ultimele două zile și chiar la începutul meciului au fost puține emoții. Reșița a fost a doua urmăritoare și s-a ținut de noi până în ultima etapă”.

Un singur obiectiv: Liga 1!

Ripensia a ”pierdut” un singur sezon, adică într-un singur campionat nu a promovat, în ediția 2014-15, când a cedat în fața lui ASU Poli, în lupta pentru titlul de campioană județeană. Cele două se vor reîntâlni în toamnă în B. Adrian Popa chiar a evoluat la formația de amatori a Univ. Politehnica înainte ca aceasta să fie preluată de fani din punct de vedere al managementului. ”Pentru Timișoara consider că e un lucru foarte bun. Mai este și ASU Poli, nu știu ce se va întâmpla cu ACS Poli. Eu spun că Ripensia reprezintă altceva, nu știu ce va fi în Liga a II-a. Presupun că obiectivul va fi promovarea, așa a fost în fiecare an. Ripensia înseamnă o echipă care își dorește tot timpul să fie pe primul loc”, a spus Adrian Popa.

Frate cu fostul golgheter al Rapidului

Interesant e că acesta a început la seniori să evolueze pe postul de atacant, trecând treptat în compartimentul defensiv. Unul dintre cei doi frați ai lui Adi Popa e Iulian, mijlocașul lui FC Brașov cu aproape o sută de meciuri pe prima scenă. Şi care în sezonul 2015-1016 a fost golgheterul Rapidului cu 16 reuşite.

Sursa: pressalert.ro

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ