Rapid Bucuresti

Retetele bucătarului Berechet: papanaşii

După cum bine ştiţi, numărul 10 de la Rapid, Costi Berechet, pe lângă faptul că este unul dintre golgheterii echipei, este pasionat şi de gastonomie. Motiv pentru care, de mai bine de un an, el lucrează ca bucătar. La 20 de ani, atacantul – bucătar a decis să vă împărtăşească unele dintre cele mai apetisante reţete pe care le prepară cu regularitate. Vă vom prezenta şi noi, periodic, câte una. Dar pentru a fi excentrici până la capăt, prima dată vom scrie despre papanaşi. Reţeta proprie a lui Costi Berechet. Mai jos aveţi ingredintele şi modul de preparare!

Ingrediente

  • 500 g de brânză dulce de vaci
  • 500 g făină
  • trei ouă
  • 5-8 g bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie
  • coajă de lămâie

Mod de preparare al papanaşilor lui Berechet

Se amestecă brânza dulce cu cele trei ouă, după care se adaugă zahărul. Se amestecă bine, apoi se adaugă restul ingredientelor şi se continuă amestecarea. Făina se pune la final, iar compoziţia este frământată bine. În aşa fel încât aluatul să nu fie foarte gros. Se dă forma dorită, apoi se pune o tigaie cu ulei pe foc. După ce acesta se încinge, compoziţia se aşază înăuntru şi se aşteaptă produsul final. Care se serveşte cu smântână şi dulceaţă. Costi Berechet vă doreşte poftă bună şi vă aşteaptă la meciurile Rapidului în 2017!
berechet restaurant Retetele bucătarului Berechet: papanaşii

Share This:

Comments

comments

Alatura-te comunitatii 1923.ro

* indicates required

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *