Dan Șucu a răbufnit la conferința de presă: „Sunt aici pe banii mei”
Dan Șucu (61 de ani), finanțatorul majoritar de la Rapid, a fost prezent la conferința de presă ocazionată de numirea lui Marius Șumudică (53 de ani) în funcția de antrenor principal al echipei.
Dan Șucu, iritat când a fost întrebat de Neil Lennon. ”Sunt banii mei realizați printr-o activitate legitimă”
Omul de afaceri a fost destul de jovial, a explicat cum a ajuns la varianta Șumudică, dar a existat și un moment care l-a iritat. Totul s-a întâmplat imediat cum a fost întrebat dacă regretă că l-a adus la echipă pe Neil Lennon (53 de ani).
”Încă o dată. Iartă-mă, dar aici sunt pe banii mei. Din punctul meu de vedere, pe mine nu mă interesează faptul că altcineva trebuie să răspundă. Răspunderea economică mie îmi aparține.
Sunt banii mei realizați printr-o activitate legitimă, impozitați, coerenți.
Nu mi-am câștigat banii nici ca pușculița unui politician sau alte activități ilicite.
Dacă am greșit, am greșit, plătesc pentru greșelile mele și merg mai departe”, a declarat Șucu, vizibil iritat.
Dan Șucu: Biografie. Ce studii și parcurs profesional are antreprenorul? Iată detalii neștiute din viața afaceristului Dan Șucu!
Cine este Dan Șucu
Dan Șucu este născut pe data de 25 aprilie 1963, în București și este un antreprenor român. Bărbatul este patronul Mobexpert și investitorul principal de la Rapid București, deținând 50% din echipă.
Dan Șucu și-a început parcursul profesional ca ghid turistic, dar a intrat în sfera antreprenoriatului după Revoluție, când a deschis un mic centru de vânzări en gros.
De la zero, a construit o companie specializată în vânzarea de mobilă pentru casă și decorațiuni, ceea ce a dus la o dezvoltare treptată a afacerii. Acest demers l-a propulsat în rândul celor mai recunoscuți oameni de afaceri din România.
„Am plecat la drum cu gândul de a-mi face o afacere din care să-mi pot întreține familia. Voiam să fiu un tată şi un soţ responsabil şi respectat în casa mea”, a declarat Dan Șucu, în urmă cu mai mult timp.
În 1989, Dan Șucu a absolvit Universitatea Politehnică din București, obținând o diplomă în Tehnologia Construcțiilor de Mașini.
În încercările sale de a pătrunde în lumea antreprenoriatului, Dan Șucu a explorat diverse afaceri, inclusiv cu fructe și haine din Turcia, dar a strălucit în alt domeniu.
În 1993, Dan Șucu a plecat la un târg de mobilă din Franța, astfel că acea i-a adus și o idee de afacere pentru România.
„Nu mai văzusem în România canapele din piele și mi-au plăcut foarte mult. La fel și ideea de mobilier de birou specializat”, a mărturisit Dan Șucu la acea vreme.
Compania pe care Dan Șucu a fondat-o este Mobexpert și, până în 2022, a ajuns să opereze 26 de hypermarketuri și magazine de mobilă în România și în afara granițelor.
Mobexpert deține opt fabrici care produc articole pentru magazinele sale și are o forță de muncă formată din 2.300 de angajați dedicați pentru a asigura funcționarea eficientă a întregului proces. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 200 de milioane de euro.
Conform datelor financiare depuse la ANAF, în anul 2020, doar magazinul Mobexpert din Băneasa a înregistrat o cifră de afaceri de 28.205.718 euro.
De asemenea, în 2022, Dan Șucu a devenit noul acționar al echipei Rapid București, achiziționând 50% din acțiunile acestui club din Giulești. Prin această mutare, Victor Angelescu, proprietarul anterior al echipei, a reușit să aducă în proiectul său un nume important din lumea afacerilor, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra imaginii clubului.
Ce avere are Dan Șucu
Dan Șucu este unul dintre pionierii afacerilor din perioada post-comunistă în România, intrând în lumea antreprenoriatului în 1993, cu brandul Mobexpert, care la acea vreme avea doar o singură locație.
În prezent, portofoliul lui Dan Șucu include o rețea impresionantă de 26 de magazine, inclusiv în Sofia și Belgrad, și gestionarea a opt fabrici. Cuprinzând aceste realizări, estimările plasează averea sa într-un interval cuprins între 120 și 125 de milioane de euro.
Numele său este o prezență constantă în rândul milionarilor români și este adesea menționat drept „omul care a mobilat România”.