RapidȘtiri Rapid București

Noul transfer al Rapidului descris de fostul său antrenor: „Are o personalitate ieșită din comun”

Într-un interviu acordat recent la GSP Live, antrenorul Ilie Poenaru a făcut lumină asupra calităților și potențialului fotbalistului Rareș Pop, recent transferat la Rapid. Descriindu-l pe tânărul jucător în termeni laudativi, Poenaru l-a caracterizat pe Pop ca fiind un individ deosebit de inteligent și matur pentru vârsta sa.

„Rareș Pop e un copil foarte bun și foarte inteligent. E un copil matur. În momentul în care a venit la echipă, am realizat că poate avea un progres rapid și că ne poate ajuta, ceea ce s-a și întâmplat. Are o personalitate ieșită din comun. Acest copil rezistă la presiune. Dar trebuie să vorbești foarte mult cu el, trebuie să-i arați că poate face mult mai mult”, a declarat Ilie Poenaru.

Pe lângă abilitățile sale fotbalistice remarcabile, discuția s-a îndreptat și către episodul în care Rareș Pop a fost implicat într-un incident terifiant pe teren, când s-a prăbușit în timpul unui meci cu Hermannstadt în 2023. Poenaru a dezvăluit că Pop se confrunta cu oboseală extremă, fapt ce necesită o gestionare atentă din partea staff-ului tehnic.

„Domnul Rednic știe mai bine cum este Rareș acum. În ultimele mele săptămâni la UTA, Rareș intrase într-o stare de oboseală, care trebuia gestionată atent. Nu este ușor pentru el, are și activități extrafotbal. Este foarte atent la școală. Am avut discuții cu el. Se ducea la școală la 6 dimineața, făcea cursuri până la 10, venea la antrenament, apoi pleca din nou la școală. Pe termen lung, nu poți ține ritmul ăsta, mai ales că toată lumea avea așteptări de la el”, a explicat Poenaru.

Cu toate acestea, povestea lui Rareș Pop include și momente de excelență academică. Antrenorul a relatat un episod în care Pop a trebuit să susțină două examene înaintea unui meci important, demonstrându-și abilitățile nu doar pe teren, ci și în sala de clasă.

„În plin campionat, în ziua premergătoare meciului, a venit la mine și la Marin Dună și ne-a spus: «Mister, mâine am două examene». Aveam meci în ziua respectivă. A zis că nu este nicio problemă, se duce, ia doi de 10 și vine la meci. La o lucrare luase 10, la una 9 și ceva. Și a rugat-o pe doamna profesoară să-i mai corecteze o dată lucrarea, pentru că el știa că e o lucrare de 10. Și i-a schimbat nota în 10. În seara aia, a fost titular și a dat o pasă de gol”, a povestit Poenaru.

În final, antrenorul a subliniat faptul că Rareș Pop va avea de integrat la Rapid, dar are toate calitățile necesare pentru a face față presiunii. În același timp, s-a arătat nehotărât cu privire la strategia clubului Rapid în privința lui Pop în viitorul apropiat.

„El e obișnuit cu atmosfera de tipul celei din Giulești. Sunt convins că se va integra la Rapid, calitate are. Nu știu care este politica Rapidului și ce vor ei să facă cu Rareș Pop din vară. Îl aduc pentru ei sau vor să-l împrumute? Rareș are nevoie de jocuri, poate la un club unde presiunea nu este atât de mare ca la Rapid”, a concluzionat Poenaru, pentru gsp.ro.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.