Extra-Sport

Ce Scade Glicemia Rapid? Top 10 sfaturi utile care te pot ajuta să scazi glicemia rapid și în siguranță

Când vine vorba de gestionarea glicemiei, fiecare persoană cu diabet știe cât de important este să mențină nivelurile într-un interval sănătos. Însă, există momente când glicemia poate crește neașteptat, necesitând măsuri rapide pentru a o aduce înapoi la normal. Iată 10 sfaturi utile care te pot ajuta să scazi glicemia rapid și în siguranță:

  1. Hidratează-te adecvat – Consumul de apă ajută la eliminarea excesului de zahăr din sânge prin urină, contribuind la scăderea glicemiei.
  2. Exerciții fizice – Activitatea fizică stimulează utilizarea zahărului (glucoza) pentru energie, scăzând astfel nivelul glicemiei.
  3. Alege alimente cu indice glicemic scăzut – Alimentele care au un indice glicemic scăzut sunt digerate și absorbite mai lent, având un impact mai mic asupra glicemiei.
  4. Evită carbohidrații simpli – Alimentele bogate în zahăruri simple pot crește rapid glicemia. Alege carbohidrați complecși și fibre pentru a menține nivelurile stabilizate.
  5. Monitorizează-ți porțiile – Mănâncă porții mici și echilibrate pentru a evita creșterile bruste de glicemie.
  6. Adaugă oțet de mere în dieta ta – Studiile sugerează că oțetul de mere poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate ajuta la scăderea glicemiei după mese.
  7. Folosește scorțișoară – Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile sale de îmbunătățire a sensibilității la insulină și de scădere a nivelului de zahăr din sânge.
  8. Evită stresul – Stresul poate afecta nivelurile hormonilor și poate crește glicemia. Încearcă tehnici de relaxare cum ar fi meditația sau yoga.
  9. Dormi suficient – Lipsa somnului poate influența negativ nivelurile de insulină și glicemie. Asigură-te că dormi între 7-8 ore pe noapte.
  10. Consultă un medic – Dacă glicemia rămâne ridicată pentru o perioadă lungă de timp sau dacă observi simptome neobișnuite, este important să consulți un medic.

Implementând aceste sfaturi, poți gestiona mai eficient și mai rapid creșterile neașteptate ale glicemiei. Totuși, este esențial să discuți cu un specialist în sănătate despre planul tău de gestionare a diabetului pentru a te asigura că este sigur și eficient pentru nevoile tale specifice.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.