AdevaratCalatorii fantastice cu buget redusExtra-SportGândurile lui Leasă

10 zile in Italia | Venezia – Rimini – Roma | Cat costa cazarea si transportul pentru doua persoane

Daca te-ai gandit vreodata sa vizitezi Italia, dar nu o faci pentru ca ti se pare inaccesibila, iata ce traseu am facut noi cu doar 1296,86 euro (cazare si transport). Pe langa acestea, am mai cheltuit 700 de euro, iar conform standardelor noastre ne-am simtit foarte bine. Nu ne-am refuzat nimic, dar nici nu am aruncat banii pe prostii. Toate sumele sunt pentru un cuplu de doua persoane, ca sa va faceti o idee clara.

Perioada 23 iunie – 2 iulie

Ziua 1

Am plecat cu avionul de pe Otopeni si am aterizat la Trevizo, de unde am luat un autobuz pana la gara, iar apoi am luat trenul pana la Venezia Santa Lucia.

Cost: 73 euro biletul de avion + 6 euro autobuzul + 7,6 euro trenul = 86.6

In Venezia am mers pe jos cca 25 de minute pana la Hotel. Varianta Vaporetto a iesit din calcul deoarece costa prea mult, iar confortul lipsea cu desavarsire intrucat de unde ne lasa si pana la hotel tot am fi mers destul de mult pe jos.

Hotelul Belle Arti, unde ne-am cazat, este preferatul nostru si intrucat am stat doar o noapte, nu ne-am zgarcit la bani, fiind si cea mai scumpa cazare pe care am platit-o in tot sejurul.

Hotel Belle Arti, Veneția – Prețuri actualizate 2023

O camera cu toate taxele incluse ne-a costat 167 euro.

Ziua 2

Dupa un mic dejun corespunzator, am plecat spre gara de unde am luat trenul pana in Rimini, cu o mica escala in Bologna.

Cost: 49.8 euro

Ne-am cazat la Hotel Park, un hotel de 4 stele situat pe malul Adriaticei, cu piscina, mic dejun foarte bogat unde am avut de toate de la cafea, croissant, continuand cu oua, mezeluri, branzaturi, pana la pepene rosu, mere etc.

Park Hotel, Rimini – Prețuri actualizate 2023

Cost hotel: 440 euro / 4 nopti

Zilele 3, 4,5 – Rimini

Am stat la plaja, am inotat in Marea Adriatica, ne-am delectat cu un cocktail la piscina hotelului, am fost la Italia in Miniatura, am luat masa la un restaurant pe care eu, unul, il consider cel mai bun restaurat din lume, Restaurantul Amico din Rimini, unde toate ospataritele sunt moldovence din Chisiniu, extrem de prietenoase si unde Pizza del Bro iti schimba total standardele in ceea ce priveste Pizza.

Am vizitat centrul vechi, unde, pe drum, ne-am odihnit pe o alee unde se afla ingropati 56 de oameni ucisi in cel de-al doilea razboi mondial. Un loc unde, intr-o oarecare contradictie cu istoria sa, am simtit o liniste si o pace cum n-am simtit nicaieri altundeva.

La città si fa bella - Piazzetta San Bernardino - RIMINI - LAB23

Ziua 6

Am plecat spre Roma cu aceiasi dorinta pe care o avem de fiecare data cand plecam din Rimini: aceea de a reveni! Mai intai am luat trenul pana la Bologna, iar apoi Frecciarossa pana in Cetatea Eterna.

Cost: 63.6 euro (din care 21,6 pana la Bologna si 42 Frecciarossa. Aici trebuie mentionat ca biletele pentru Frecciarossa le-am luat cu 3 luni inainte, deoarece la casa ar fi costat de 3 ori mai mult).

In Roma ne-am cazat la un aparthotel, foarte aproape de Vatican, intr-o zona destul de galagioasa. Cladirea in care se aflau camerele era in renovare, camerele foarte mici, mic dejunul extrem de sarac (o cafea, un croissant si un suc). Este un loc pe care nu l-as recomanda. Preferatul nostru este Hotelul Elle Green Pamphilli, dar era ocupat in totalitate deoarece era fix in perioada Sf. Petru si Pavel, iar hotelul respectiv este preferatul tuturor pelerinilor catolici.

Cost cazare: 416.86 euro

Ziua 7,8,9

Am vizitat Roma. Nu mai este nevoie sa va spun ca in acest oras vezi un obiectiv la fiecare pas. Am fost la obiectivele majore, dar nimic nu se compara cu linistea din Villa Medici sau cea din Villa Borghese..

Ziua 10

Inainte de a pleca la aeroport am fost sa-l vedem pe Papa Francisc recitand Angelus ca in fiecare duminica.

Angelus with Pope Francis - Vatican News

Iar apoi am luat metroul pana la Cinecitta, unul dintre cele mai mari studiouri de film din lume, unde Madalina Ghenea avea o filmare.

De-acolo am luat 520 pana la Ciampino si am revenit in tara.

Avion Roma-Bucuresti: 73 euro.

Cost total asadar: 1296, 86 euro / per cuplu / la care se adauga pana la 2000 cat am cheltuit noi pe distractii, mancare si-alte alea…

 

 

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.