Alte sporturi

Dan Șucu și soția sa, Diana, au luat o decizie importantă: „Am hotarât să facem asta”

Anul trecut, Victor Angelescu l-a cooptat pe Dan Șucu în conducerea clubului Rapid. Vara aceasta, raportul s-a schimbat, iar fondatorul Mobexpert a devenit acționat majoritar, cu un procent deținut de 70% din acțiunile clubului, scrie sport.ro.

Dan Șucu și soția sa, Diana, vor să le ofere o șansă copiilor de a face sport

Însă planurile lui Dan Șucu nu se rezumă doar la dezvoltarea Rapidului. Recent, acesta a anunțat că, împreună cu soția sa, Diana, a luat hotărârea de a construi zece baze sportive în România, pentru a implementa sportul în educația și creșterea copiilor. Omul de afaceri și-a argumentat gestul cu propriul exemplu, dezvăluind că mai bine de 25 de ani, activitatea fizică este remediul care-l relaxează de la stresul cotidian.

„Am hotărât împreună cu soția să construim zece baze sportive, în care, sperăm noi, o să vedem un minimum de 3.000 de copii care vor face sport în toată țara.

Sportul pentru copii e o parabolă pentru viață, sportul îți arată că dacă nu te strădui, că dacă nu ai încrâncenare, dacă nu ai dorință, dacă nu ai ambiție, ai foarte puține șanse să reușești. Mai ales un sport de echipă, pentru că nu o poți face singur. 

Ceva ce m-a ajutat foarte mult este faptul că fac sport în fiecare zi, practic, începând cu 6 seară fac sport două ore în fiecare zi, și atunci mă ajută. Fac asta cam de 25 de ani, mă ajută să mă deconectez. Sportul e un model extraordinar pentru copii. E probabil lucrul care-i scoate cel mai ușor din casă. Acest mod este de departe cel mai bun de a ne scoate copiii din casă, care îi face să viseze. E groaznic pentru un copil să nu viseze. Eu cred că familiile care nu-și încurajează copiii să facă un sport, mai ales un sport de echipă, fac o greșeală majoră. Pentru mine, educația prin sport e la fel de importantă ca educația școlară”, a declart Dan Șucu la podcastul „Fain & Simplu”.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.