Naționala de Fotbal a RomânieiScandal

Dinu Vamă l-a dinamitat pe Mirel Rădoi pentru selecția de la națională

Mirel Rădoi este criticat pentru strategia prin care face convocările la echipa națională. Invitat în cadrul emisiunii ProSport Live, Dinu Gheorghe este de părere că selecționerul ar trebui să-și stabilească un nucleu de jucători, pe care să-l convoace negreșit la lot, iar în jurul lor să fie aduși alți jucători, cei mai în formă ai momentului. Față de ultima acțiune a naționalei, Mirel Rădoi a convocat 11 nume noi. Este clar faptul că fostul internațional se bazează pe o singură strategie atunci când face convocările: sunt chemați la lot doar cei mai în formă fotbaliști. Cu toate acestea, există voci care susțin că această „vânzoleală” de la nivelul lotului nu face deloc bine echipei pe termen lung. Devine aproape imposibil să stabilești niște trasee de joc atunci când mereu ai lângă tine pe altcineva.

Dinu Gheorghe îl critică pe Mirel Rădoi: „Tot încercăm selecția asta…”

De asemenea, dacă ai fost om de bază într-o acțiune, cu un rol extrem de important, dar nu ai mai prins partidele echipei tale de club, există șanse mari să nu mai fii convocat. Dinu Gheorghe nu este de de acord cu această abordare și consideră că anumiți jucători, cei mai valoroși, ar trebui convocați permanent la națională, dacă sunt apți.

„Dacă la germani sunt schimbări, ce să mai spunem de noi? De când mă uit la echipa națională a României, după catastrofe mari se întâmpla ce se întâmplă acum. Sunt 11 jucători noi față de ultima convocare. Să aduci 11 jucători la nici 30 de zile de la ultima convocare… Să schimbi 11 jucători… Ce facem, selecție la echipa națională? În mod normal, o echipă națională puternică trebuie să aibă un nucleu de 10-12 jucători care să fie mereu convocați. În jurul lor să aduci jucătorii cei mai în formă ai momentului. Așa, tot schimbând…”

Ce mai are Dinu Vamă de adăugat

„Noi nu avem un nucleu de jucători valoroși despre care să spui că «ăștia 10 sunt vârfurile generației actuale și sunt în permanență convocați la echipa națională». Acum, tot încercăm selecția asta… Rădoi influențat de oameni din federație? Nu îl văd. Olteanul ăsta e ambițios, nu cred că se lasă atât de ușor influențat pentru a-și menține scaunul. Nu cred, pentru că are și o situație bună, din ce spune el. Ar putea găsi o echipă de club unde să fie plătit mai bine decât aici. Susținerea federală este totală în cazul lui! Contra a fost în aceeași situație și a plecat. Nici el nu a performat deloc până acum, dar are totală susținere. Nu se lasă influențat de nimeni”, a declarat Dinu Gheorghe, pentru ProSport Live.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.