Utile

NETFLIX | Sunderland până la moarte – recenzie

Tocmai am terminat cele două sezoane ale serialului „Sunderland până la moarte”, realizat de Netflix. Povestea unui club englez cu o istorie aparte, dintr-o regiune aparte a Albionului, acolo unde mocnește o rivalitate teribilă cu Newcastle. Însă nu despre „Coțofene” e vorba, ci despre sezoanele 2017 – 2019 ale lui Sunderland. Un club puțin popular la nivel mondial, dar care a cucerit șase titluri ale Angliei. E drept, ultimul în anii ’30, așa că normal este ca celebritatea acestei entități să nu mai depășească granițele Angliei. Reprezentanta unui oraș muncitoresc compus în bună măsură din oameni care au votat pentru Brexit, Sunderland trece prin clipe dificile.

Sunderland, documentat excelent de Netflix

Retrogradată în 2017 din Premier League după 10 ani, „Pisicile Negre” au căzut apoi până în liga a treia și nu au reușit promovarea înapoi în Championship nici până în ziua de azi. Interesant este că serialul începe cu un preot, mare fan al clubului, care la una dintre slujbe se roagă, literalmente pentru echipă. Pe urmă, înc ele 14 episoade (8 în sezonul 1 și 6 în sezonul 2) suntem purtați prin cele mai profunde unghere ale unui club de fotbal profesionist. Dramele trăite de cei mai fideli suporteri, cum se negociază un transfer disperat în ultimele minute ale perioadei de transferuri – Will Grigg de la Wigan în acest caz. Cum trăiește un jucător accidentat, Williams, perioada de recuperare. Cum se duce un club de la pierderi de zeci de milioane de lire sterline pe 0.

Primul club care a avut peste 40.000 oameni la un meci de liga a treia!

Povestea este fabuloasă. Până la urmă, doar Manchester United, FC Liverpool, Arsenal Londra, Everton și Aston Villa au obținut performanțe mai mari decât Sunderland. Așa că, e normal… Acolo se respiră fotbal, se trăiește fotbal. Este primul club din Anglia care a adus 47.000 suporteri la un meci de liga a treia! De fapt primul care a adus peste 40.000. Pe un stadion, „Light”, de 49.000 locuri! Fanii n-au lăsat clubul la greu. Cu toate că la mijlocul lui 2019 au pierdut două meciuri cruciale pe Wembley. Lacrimi, devastatori, dar clubul a mers înainte. Puteți vedea, inclusiv, cum se taie cheltuielile pentru a redresa un club de fotbal pe linia de plutire, financiar vorbind. Dar și care sunt bugetele din a treia ligă din Anglia. Cam ca la noi în Liga 1…

Netflix a arătat cât contează suporterii unui club de fotbal!

Sigur, sunt mult mai multe de scris și spus, însă cum documentarul de pe Netflix este unul extrem de reușit, vă invităm să îl vedeți pentru că, oricum, părerile sunt subiective. Ce este mai important de aici de înțeles este, din nou, cât de importanți sunt suporterii în viața unei echipe. Fapt pe care noi l-am susținut și îl susținem mereu! Fiindcă știm și credem că de la suporteri și prin suporteri și Rapidul poate reveni la strălucirea de altădată și poate mult mai mult de atât! Mai ales că din 2021 un nou stadion va fi casa clubului vișiniu!

Sursa foto: reddit.com

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.