Scandal

MEGAȘOC! O altă echipă se retrage din actualul sezon de Liga 2

Încă o retragere din Liga 2. Veste șoc la Buzău. Conducerea SCM Gloria a luat o decizie surprinzătoare astăzi, 18 ianuarie 2021: a desființat secția de fotbal a clubului. Echipa antrenată de Ilie Stan, clasată pe locul 10 după 15 etape desfășurate în acest sezon, se retrage din campionat. Și Turris Oltul Turnu Măgurele a luat decizia să se retragă din Liga 2 în această iarnă, astfel că acesta este al doilea caz în acest sezon de eșalon secund. La SCM Gloria Buzău nu erau probleme financiare sau alte probleme care să determine conducerea clubului finanțat de autoritățile locale să ia o astfel de decizie, astfel că anunțul făcut de conducători în fața lotului de jucători și a staffului tehnic condus de Ilie Stan a surprins cu atât mai mult.

Primarul Constantin Toma, avertisment că retrage CSM din Liga 2

E drept că primarul Constantin Toma susținea săptămâna trecută, la o televiziune locală, că dacă FRF nu schimbă regulamentul și nu lasă echipele de drept public să promoveze în Liga 1 atunci e posibil să renunțe la finanțarea echipei de fotbal, însă totul a părut mai degrabă o simplă amenințare către forul condus de Răzvan Burleanu. ”Dacă nu se schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță”, a spus Constantin Toma la Campus TV.

Iată însă că primăria a dictat însă conducerii clubului SCM Gloria Buzău să desființeze secția de fotbal, astfel că echipa prezentă în Liga 2 nu mai poate să continue campionatul și se va retrage după doar 15 etape.

Dragoș Ceaușel și Ion Cazan au anunțat vestea retragerii din Liga 2

SCM Gloria Buzău se reunise la 11 ianuarie 2021 cu 28 de jucători și nimic nu părea să indice un astfel de destin al echipei. Astăzi, 18 ianuarie, Ilie Stan trebuia să plece cu fotbaliștii într-un cantonament la Sărata Monteoru. Potrivit surselor Liga2.ro, cu toții s-au strâns la stadionul din Crâng în această dimineață, iar, înainte de plecare, președintele Dragoș Ceaușel și directorul Ion Cazan s-au prezentat în vestiar, unde au anunțat că, din acel moment, echipa SCM Gloria Buzău nu va mai continua actualul sezon de Liga 2 și că toți sunt liberi să își caute angajamente la alte echipe.

Vestea a fost un adevărat șoc și i-a luat prin surprindere pe toți cei prezenți. Sâmbătă, SCM Gloria Buzău disputate un amical cu echipa de Liga 3 CSM râmnicu Vâlcea, pe care o învinsese cu 3-1 (1-1), prin golurile marcate de Iulian Roșu (25), Andronic (47) și Cristian Ciobanu (80).

SCM Gloria Buzău era pe locul 10, fără drept de promovare

După 15 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupa locul 10 în clasament. Cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri). SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1, fiindcă este o echipă de drept public.

Echipa din Buzău era la a doua prezență în Liga 2, după ce în sezonul trecut a încheiat campionatul ”înghețat” din cauza pandemiei, după 24 de etape, pe locul 8, cu 33 de puncte acumulate în 23 de meciuri. Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai avea de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (d), FC Rapid 1923 (a), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d), scrie liga2.prosport.ro. Cel mai probabil, ca și în cazul lui Turris Turnu Măgurele, rezultatele echipei vor fi anulate.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.