REMEMBER | Cum ar fi arătat Rapid cu Florin Răducioiu în atac?

Raducioiu ar fi putut juca la Rapid

Un interviu cu Puiu Ionescu din revista Giuleștina, publicat pentru abonații premium de pe Facebookul FC Rapid 1923, reamintește un episod peste care s-a pus praful de decenii. Realizat în a doua jumătate a lui 1998, când deja Rapid pornise lansat în lupta pentru al doilea titlu oficial din istorie, cel mai mare golgheter din istoria clubului a explicat de ce considera că vișiniii nu mai pot pierde titlul. El prevedea că, după 32 de ani, echipa chiar va fi iar campioană. Atacant de rasă pentru întreg fotbalul românesc, Puiu Ionescu a atins și alt subiect extrem de interesant. Pe baza căruia vrem să discutăm un pic.

Mircea Lucescu i-a adus la Rapid pe Ganea și Barbu

Rapid București începuse excelent acel sezon, dar Mircea Lucescu simțea că pe lângă Marius Șumudică, Daniel Pancu, Sergiu Radu și Radu Niculescu mai are nevoie de atacanți pentru o prestație și mai consistentă și pentru a avea alternative. Mai ales că Pancone pe atunci nu era vârf de careu, iar prestațiile lui Niculescu și Radu nu erau fabuloase. În cele din urmă, gurile de tun aduse au fost Ionel Ganea și Jean Barbu care au fost decisive pentru câștigarea titlului. Însă Mircea Lucescu negociase cu un alt killer, pe care Puiu Ionescu îl plăcea foarte mult. Nici nu avea cum să nu…

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Răducioiu, retras din națională la 26 ani!!!

Este vorba despre Florin Răducioiu! Om cu 40 meciuri și 21 de goluri la echipa națională între 1990 și 1996. După campionatul european din anul care închide intervalul menționat, Răducioiu a ales să se retragă de la prima reprezentatviă. La numai 26 ani! Cu toate că nu s-a mișcat foarte rău nici după aceea, nivelul său a scăzut treptat. Poate că, asemenea lui Dănuț Lupu sau Ioan Ovidiu Sabău, ori chiar Mircea Rednic, cariera sa ar fi prins mai multă consistență pe final dacă l-ar fi urmat pe Mircea Lucescu la Rapid. Cine știe ce rol putea ocupa acum Răducioiu în istoria clubului de lângă Podul Grant. Cert este că, totuși, în folclorul rapidist au rămas alte nume grele: Ganea și Barbu!

CITEȘTE ȘI  Mărturie senzațională a unui rapidist: "Am semnat la prânz, am intrat la pauză"

Pentru a citi materiale extrem de valoaroase despre istoria Rapidului, vă invităm să deveniți susținător pe pagina de Facebook FC Rapid 1923!

Foto: telekomsport.ro