S-a supărat Geani, băăăă! Omul care alerga o dată pe săptămână…

Geani Cretu

Știrea inițial nu era intersantă. Numai că numele Geani Crețu, deși unul extrem de comun, părea a spune ceva. Mi-am amintit că acest băiat a fost împrumutat în sezonul 2019-2020 la FC Rapid 1923. Acolo unde, desigur, nu s-a impus. Probabil, cum zice majoritatea, cineva avea ceva cu el. Acest tânăr de 20 de ani nu mi-a rămas în minte pentru vreo realizare pe teren, fiindcă e limpede că nici fotbalist de liga a 3-a, în vremurile actuale, nu e, ci prin altceva. Prin interviul dat pentru site-ul clubului la început de pandemie.

Geani, fotbalistul care aleargă o dată pe săptămână

Atunci când era stare de urgență el spunea că se antrenează acasă on-line – vă dați seama cum o făcea, bănuiesc – și o dată pe săptămână chiar alerga afară, cu declarație de la club! Deci o dată pe săptămână alerga! Un wannabe fotbalist profesionist de 20 de ani ieșea la alergare odată pe sătpămână. Noi am completa că făcea maximum 3-4 kilometri, să nu cumva să-i dea sângele pe nas de la efortul susținut. Pentru că, noi știind să citim legea, știam că nimeni nu te împiedica să alergi pe atunci.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Așa e când nici măcar nu știi să citești o lege…

Sigur, era condiția să fugi aproape de casă, nu la 5 kilometri distanță. Însă oricum nu contează. Sau ce o să spună băiatul, că avea nevoie de suprafață specială, nu de asfalt, ca să-și strice el articulațiile lui sensibilie? Probabil că asta ar fi invocat, ceea ce este o imbecilitate, verificată personal. Chiar și așa… nu se putea lua declarație de la club să alerge zilnic? Sau ce, era prea mult efort pentru un așa micuț? Cam asta a rămas despre Geani Crețu în urma sa la FC Rapid 1923.

Contra e de vină, nu lipsa totală de valoare

Meciuri nu prea multe. Era valoros și fusese păstrat pentru promovarea în Liga 1. Apoi a fost cedat la clubul mamă, Dinamo, unul și mai slab decât FC Rapid 1923, dar care a fost și probabil va fi din nou salvat de la retrogradare de FRF și LPF, ca în vremurile bune. Cert este că Geani și aici este atât de valoros că a fost schimbat în minutul 7 de un antrenor enorm, adept al celebrului unic stil „Băăăăă! Haide, băăăăăă!”, Cosmin Contra, din cauza regulilor tâmpite stabilite de niște conducători care nu înțeleg fotbalul. Acum Geani, fiind foarte valoros și vânos, s-a supărat, evident…

Alin Fică, demn de milă… fotbalistic vorbind!

Morala care ar fi… După ce Alin Fică fusese schimbat de alt geniu al băncii tehnice, Dan Petrescu, după câteva secunde anul trecut la niște meciuri ale CFR Clujului, toată lumea i-a plâns „copilului” de milă. Între timp, copilul cu potențial imens s-a alăturat confraților Sefer, Drăghiceanu, Lazăr, Jorza, Pănoiu sau Leasă la FC Rapid 1923. Atât de bun a fost că atunci când Iencsi sau Iosif l-au trimis pe teren nici nu îți dădeai seama că joacă, dacă nu anunța comentatorul schimbarea. Însă sigur, ei sunt vulnerabili, sunt lucrați, nu li se dau șanse. În realitate nimeni nu spune adevărul.

Geani și Alin, nici de liga a 3-a

Anume că jucători ca Fică sau Crețu nu au valoare nici de liga a 3-a, dar ei, mai ales al doilea, se vede la Barcelona. Cine ar trebui să-i spună că fcsb nu se scrie așa… Sigur, suntem noi răi, când fotbalul românesc este, în realitate, plin de talente care ne califică la turneele finale și care rup norma la echipe de prestigiu sau în campionate de top ale Europei. Și care ies să alerge odată pe săptămână, ca să se păstreze pentru marea performanță de la liga a 2-a din România…

Mircea Dominte