AMICAL | FC Rapid 1923 a început treaba contra unei echipe din Liga 1. Cine urmează

Clinceni FC Rapid 1923 Goge
Clinceni FC Rapid 1923 Goge

FC Rapid 1923 a început seria meciurilor amicale premergătoare noului sezon din Liga 2 cu o întâlnire tare, pe terenul Academicii Clinceni, formație de prima ligă. Jocul din comuna ilfoveană a reprezentat și debutul pe banca Rapidului a cuplului Adrian Iencsi – Vali Negru, doi rapidiști ce speră să ducă echipa pe prima scenă a fotbalul românesc. Noul principal, Adi Iencsi, a trimis în teren un prim unsprezece cu nume noi, cu Virgil Drăghia revenit între buturi, cu Radu Crișan la debut, în centrul defensivei. Cu Alex Dulca pe partea dreaptă, dar și cu tinerii Ștefan Pănoiu și Nichifor Georgescu, scrie site-ul oficial al clubului.

Cum s-a desfășurat meciul Academica Clinceni – FC Rapid 1923

Prima repriză a fost echilibrată, cu gazdele ceva mai periculoase. Însă fără mari probleme pentru Drăghia. Chiar dacă în echipa lui Ilie Poenaru au apărut toate numele importante, printre care Eugeniu Cebotaru, Jovan Markovic, Paul Pîrvulescu, Florin Achim sau nou-venitul Alexandru Boiciuc. În repriza secundă, Adrian Iencsi a schimbat toată echipa, verificând foarte mulți dintre jucătorii tineri. Printre care Tătăru, Ignat, Catrici, Finica, Ghineț, Toma, Mocioacă sau Rareș Ilie, aceștia reușind să se ridice la nivelul partidei. FC Rapid 1923 a avut câteva șanse bune de poartă, în special prin Amir Jorza și Rareș Ilie, însă partida s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Adrian Iencsi a vorbit la final

„Am fost încântat de acest meci, am fost oportuniști, pentru că ei trebuiau să joace cu o altă. Am folosit două formule, câte una pentru fiecare repriză, a fost un test foarte bun. Am foarte mulți jucători tineri, încerc să clădesc o echipă, însă avem în continuare multe lucruri de pus la punct.  Încerc să creez un grup foarte apropiat, asta e cel mai important, ca lotul să fie cât mai omogen, și sunt sigur că suntem pe drumul cel bun. Mă simt bine, mereu am emoții la meciuri, pentru că dacă n-ai emoții, n-ai pasiune, dar am alături un lot de caractere plăcute și asta mă ajută foarte mult”, a spus Adrian Iencsi, la finalul partidei de la Clinceni.

CITEȘTE ȘI  Bogdan Stelea este de părere că FC Rapid 1923 nu are valoare de Liga 1

Pentru giuleșteni urmează o săptămână de cantonament la Buftea, la finalul căreia vor susține un joc amical cu CSM Slatina.

FC RAPID 1923 

Drăghia (46′ Tătaru, 72′ Devenish-Mears) – Voicu (46′ Băjan), B. Manole (46′ Catrici, 72′ Ignat), Crișan (46′ Mocioacă), Goge (46′ Finica) – Dulca (46′ Djuric), Sefer (46′ R. Ilie), Lazăr (46′ Jorza), Pănoiu (46′ Cârstocea) – N. Georgescu (31′ Toma, 62′ Ghineț), Hlistei (46′ Dodoi).

Foto: FC Rapid 1923