Victor Angelescu, propunere inedită pentru Liga 1. Ce își dorește

Victor Angelescu, propunere inedită pentru Liga 1. Ce își dorește

Victor Angelescu
Victor Angelescu

Victor Angelescu, acționarul clubului FC Rapid 1923, a dezvăluit că echipa sa, împreună cu Petrolul, a făcut o propunere de schimbare a sistemului de promovarea în Liga 1. FC Rapid 1923 și Petrolul, cu acceptul altor cluburi din Liga 2, au propus celor de la FRF ca, în cazul în care Liga 1 va avea 16 echipe din sezonul viitor, cluburile de pe locurile 7 și 8 din play-out-ul Ligii 1 să joace un baraj cu echipele de pe locurile 3 și 4 din play-out-ul Ligii 1. Cele două partide s-ar juca pe lângă barajul tradițional, dintre locul 6 din play-out-ul Ligii 1 cu locul 3 din play-off-ul Ligii 2.

Cu arăta barajele în acest format:

  • Poli Iași – FC Argeș
  • Dinamo – Turris
  • Chindia – Rapid

Victor Angelescu: „Nu este corect!”

„Am făcut acest demers pentru că am citit că există varianta cu 16 echipe din sezonul viitor și ca ultimul loc din Liga 1 să joace un baraj cu locul 3 din Liga 2. Nu este corect! E favorizată Liga 1. Dacă se va decide să fie 16 echipe, noi propunem sistemul cu baraj între ultimele clasate din Liga 1 și locurile 3,4 și 5 din Liga 2. E echidistant! Echipele din Liga 1 care ar retrograda ar primi o șansă, iar locurile 4 și 5 din Liga 2 au și ele o șansă.”

„Doar în cazul în care vor fi 16 echipe. Dacă rămân 14 și noi terminăm pe 4, nu avem ce obiecta! Ne conformăm. Demersul l-am făcut azi, împreună cu Petrolul! Dar am vorbit și cu Argeș, și cu UTA! Cele mai multe echipe din Liga 2 sunt de acord”, a declarat Victor Angelescu la emisiunea „Digi Sport Special”.

Sursa: gsp.ro