FC Rapid 1923 spre Liga 1! Este singurul drum în care lumea trebuie să creadă

FC Rapid 1923 Astra
FC Rapid 1923 Astra

„Băieții lui Alexa nu joacă nimic!”, spun tot mai mulți suporteri nemulțumiți. Adevărul e că nu ai cum să contești asta când FC Rapid 1923, fie că vorbim că l-a avut pe bancă pe Pancu sau pe Alexa, nu a dat vreun gol în 2020. Patru de 0-0 și un 0-1 nu e o zestre impresionantă. Sigur, numai că dacă ne uităm în jur, ar trebui să prindem curaj. De ce? Păi cine a văzut Petrolul – FC Rapid 1923 înțelege mai bine. Gazdele din cazul de față nu au față nici de liga a doua, darămite de Liga 1! Am explicat de ce, s-a văzut în momentele în care au arătat că nu au habar să bată un 11 metri. Apoi, marele lor lider, fostul jucător Marinescu spunea că parcă sunt blestemați.

Suntem buni, dar nu mai ieși din țară nicăieri

Să ratezi un penalty e OK, dar când ratezi trei, prin trei executanți diferiți, problema e alta. Știm, lipsa de valoare nimeni nu o legiferează în fotbalul românesc, noi suntem buni, valorile sunt apropiate. Nu contează că nu ne-am mai calificat la un turneu final care contează de 12 ani și sunt șanse imense ca nici acum, cu 24 echipe, să nu avem acces la EURO. Șanse cam de 99.99 la sută. Nu mai contează că în afara țării nu mai avem un fotbalist care să facă diferența exceptându-l, poate, pe Cristi Săpunaru, care e liderul unei echipe minuscule din Turcia, care luptă să salveze, miraculos, un sezon prin evitarea retrogradării. Reamintim că, totuși, Săpunaru are 36 ani. Iar rezultatele sale, cei mai mulți fotbaliști români nu le-au avut nici pe Play Station.

CITEȘTE ȘI  Grigore Sichitiu, cuvinte emoționante după numirea lui Daniel Niculae

FC Rapid 1923 trebuie să promoveze!

Negăm evidența mereu, de aia suntem ultimii sau printre ultimii. FC Rapid 1923 nu arată grozav, dar poate promova. Suntem absolut convinși că pentru asta nu are nevoie decât de cele șase puncte acasă și toată lumea poate sărbători. De ce trebuie criticat acum clubul, când analiza poate fi făcută la final. Cui servește? Dacă rapidiștii nu au echipă de Liga 1, atunci cine are? Să fim serioși și un pic optimiști. Putem înjura sau spune ce trebuie schimbat la final. Acum mai sunt trei meciuri în care continuitatea istoriei rapidiste poate fi impactată masiv. Dan Alexa trebuie să promoveze și va promova! Noi chiar sperăm și credem asta!