Fluier galben-albastru! FC Rapid 1923 a scos un punct eroic la Ploiești

FC Rapid 1923 Astra
FC Rapid 1923 Astra

M-aș fi pregătit să scot în evidență mai ales că FC Rapid 1923 nu e capabilă, de cinci meciuri, să dea gol. Numai că arbitrii, parcă, au făcut tot ce se poate ca Petrolul să marcheze. Ei bine, băieții de la Ploiești sunt așa de buni fotbaliști încât nu au fost capabili să marcheze nici măcar după ce au repetat de două ori un penalty. Adică au tras de trei ori, la fel de bine, că doar se vede pe rezultatul final, de 0-0. Rareș Lazăr a fost eliminat, discutabil, pentru două galbene. Pe urmă însă, lucrurile au luat-o pe latura românească. După o oră de fotbal îngrozitor de modest, brigada de arbitri s-a gândit să facă spectacol. Niște anonimi cu fluier și fanioane, care n-au realizat nimic în toată viața lor, au făcut ceva cum rar vezi în fotbal.

Petrolul s-a făcut de râs de la punctul cu var

Popa, portarul de 19 ani al FC Rapid 1923 a apărat de două ori un penalty care s-a executat și a treia oară. Popa însă a fost taxat mereu că s-a deplasat de pe linia porții. E adevărat, neregulamentar… Dar eu nu știu câți portari din lume țin măcar un picior pe linia porții. Mai ales ca arbitrul să dea dublă repetare. Popa a luat și două galebene, ca bonus, așa că Tătaru a intrat în poartă. În locul lui Drăghiceanu. Doi oameni în minus, dar cum Petrolul are foști fotbaliști senzaționali, a fost nevoie ca lovitura să fie repetată de câte un nume diferit. Iar dacă Popa a fost penalizat conform regulamentului, băieții de la Petrolo’ care au executat ar trebui penalizați conform unor reguli de bun simț, nescrise, ale fotbalului.

Ploieștenii lângă Palermo și Cursaru

Adică scoși din fenomen, ca și arbitrii, cu centralul Dima sau așa ceva de genul, parcă, în frunte. Oameni de care, aproape sigur, acum s-a auzit prima dată. Martin Palermo a ratat trei penalty-uri într-un meci. Cătălin Cursaru a făcut-o de două ori la noi, acum vreo 18 ani, într-un FCM Bacău – Ceahlăul 0-0, la care, întâmplător, am fost. Sunt borne istorice la care se va adăuga și această izbândă a Petrolului, o echipă ridicolă ca exprimare, chiar și când este, efectiv, împinsă de la spate să marcheze. FC Rapid 1923 face numai două puncte după două etape. Nu e nimic, e timp și de victorii. Încă!

FC Rapid 1923 va promova! Adversarii sunt jenanți

Noi chiar suntem siguri că băieții lui Dan Alexa pot mult mai mult! Avem chestii de comentat și despre ei, însă nu ar fi corect să o facem înaintea sezonului. Nu de alta, dar la cum arată Mioveni și Petrolul, cu care deja s-a jucat, giuleștenii par undeva la nivelul lui Real Madrid. Chiar dacă exprimarea fotbalistică lasă mult, mult de dorit. Cred că vă dați seama, dacă n-ați văzut meciurile despre care pomenim, ce este pe la Ploiești sau la orașul pe unde se fabrica Dacia. Orice poate fi acolo, dar fotbal n-are cum să se poată numi. Pentru că dacă cineva crede pe bune că Petrolul sau CS joacă așa ceva, înseamnă că trebuie să ne scoatem de urgență fotbalul românesc din grilă. Dacă mai credem în așa ceva…

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!