Daniel Pancu a refuzat steaua de trei ori! Cum a ajuns la palat

Daniel Pancu

Daniel Pancu (42 de ani) este un simbol al Rapidului, însă puţini ştiu că Gigi Becali a încercat din răsputeri să-l ia la steaua. Şi nu o dată, ci de 3 ori! O spune chiar fostul atacant, care a îmbrăcat tricoul roş-albastru în 1996, în două partide: cu Dinamo şi cu FC Braşov. Pancu a povestit cum a ratat transferul la steaua în vara lui 1996 şi cum a ajuns în scurt timp la Rapid, acolo unde a scris istorie.

Daniel Pancu a jucat într-un… steaua – Dinamo!

„Am fost o săptămână în Ghencea. În ’96, după ce retrogradasem cu Poli Iași. steaua aduna cei mai buni tineri jucători din țară. Am jucat într-un meci din Cupa Ligii, chiar într-un steaua – Dinamo, în Ștefan cel Mare. Și într-un meci cu FC Brașov. Nu s-au înțeles la preț, o diferență de 50.000 de dolari. Steaua nu plătea foarte mulți bani pe transferuri, nici contractele nu erau mari, dar se juca an de an în Champions League. Plus că vindeau foarte bine jucătorii. M-am întors la Iași, am început campionatul în Divizia B. Am stat cinci, șase etape și m-a sunat domnul Sichitiu de la Rapid. Ne-am înțeles și sunt mulțumit, chiar fericit de alegerea făcută”, a declarat Daniel Pancu, pentru GSP.ro.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Gigi Becali a vrut să-l ia pe Pancu la steaua de trei ori!

„Pancone” povesteşte o întâmplare amuzantă petrecută în 2008, când s-a trezit pur şi simplu la palatul din Aleea Alexandru.

„Gigi Becali a încercat de trei ori să mă ia la Steaua. În 2002, înainte să plec la Beșiktaș, aveam clauză de reziliere de 3 milioane și mi-a spus într-o întâlnire la Marriott, fusesem să mănânc ceva, că era dispus să mi-o achite. Apoi a mai fost în 2006, când m-am întors la Rapid, iar ultima oară în 2008, când am și ajuns întâmplător, fără să vreau, la Palat.”

„Acum vă spun adevărul gol-goluț! Mi-a spus nea Giovanni: <<Mergem să ne întâlnim cu cineva, să vedem dacă acceptăm sau nu acceptăm>>. <<Păi, cu cine ne întâlnim?>> <<Ai să vezi tu acolo!>> M-a luat într-o vijelie pe străzile alea pe-acolo că eram să facem și accident. Când am ajuns în curte… Eu nu văzusem Palatul până atunci, doar la televizor, și mi-am dat seama unde sunt. A fost o surpriză mare pentru că am crezut inițial că ne întâlnim în locația respectivă cu cineva de la o altă echipă. În niciun caz nu mă gândeam la steaua, după ce-o refuzasem de două ori”, a mai afirmat Daniel Pancu.

CITEȘTE ȘI  Mărturie senzațională a unui rapidist: "Am semnat la prânz, am intrat la pauză"

Pancone: „Şi-au dat seama că nu pot să trădez Rapidul”

Fostul atacant a mai afirmat că îl va respecta mereu pe Gigi Becali, care s-a comportat ireproşabil cu el.

A fost o discuție, au încercat, dar și-au dat seama că nu aveam cum. Becali a fost foarte civilizat și interesat să mă ia, dar și-a dat seama că nu pot să trădez Rapidul. Cu toate că în acea perioadă oamenii care răspundeau de Rapid nu se comportaseră tocmai frumos cu mine.”

„Erau Copos, Sichitiu, Rednic… După întâlnirea de la Palat, eu tot la Rapid am ajuns. Dar eu voiam să merg în altă parte, să-mi caut o echipă unde să joc și d-asta am spus atunci că pe domnul Becali, pe Gigi, îl voi respecta toată viața mea. Pentru că refuzându-l de două ori a încercat și a treia oară! A treia oară într-un moment în care oamenii îmi spuneau că sunt cam terminat…”

„Privind înapoi? Ferească Dumnezeu! Cu mâna pe inimă, spun că nu-mi pare rău că n-am semnat cu steaua. Nici măcar o secundă nu-mi pare rău, a încheiat Daniel Pancu.

Sursa: digisport.ro