Alte sporturiNaționala de Fotbal a României

Vești de senzație! Rapid a fost declarată campioană a României!

CS Rapid este noua camioană națională la polo feminin! Federaţia Română de Polo a decis încheierea campionatelor naţionale de seniori cu clasamentele de la momentul întreruperii din cauza pandemiei de coronavirus, csa steaua câştigând titlul la masculin. La feminin fiind declarate două campioane, CS Rapid București și csa steaua București.

Misiune mai ușoară la masculin pentru federația de polo

„Au fost discuţii aprinse, dar constructive. Decizia finală a Biroului Federal a fost finalizarea campionatelor masculin şi feminin conform clasamentelor de la data întreruperii şi acordarea titlurilor şi medaliilor. Aşadar la masculin campioană este csa steaua, vicecampioană CSM Oradea, locul 3 CS Dinamo şi locul 4 Corona Braşov. Participarea în cupele europene se va face normal. În funcţie de clasament”, a afirmat președintele Federației Române de Polo, Cășlin Găvruș, citat de Agerpres.

„Eu am spus de la început că mi-aş dori să acord titlul în apă. Din păcate, cluburile nu au putut susţine măsurile impuse de Guvern. Şi oricum la momentul acesta polo ca sport de contact în bazin nu se poate desfăşura… Deci noi suntem într-un fel cu spatele la zid. Nu aveam ce să facem decât să îngheţăm campionatul, cu decernarea titlurilor sau fără. În Biroul Federal a fost o decizie nu strânsă, însă majoritatea a hotărât acordarea titlurilor”, a adăugat el.

Rapid, făcută campioană de… Dinamo!

Referitor la campionatul feminin, Găvruş a menţionat că situaţia de acolo era una specială, ocupantele primelor două locuri, csa steaua şi CS Rapid fiind despărţite doar de un gol.

„La fete a fost o situaţie specială. Acolo primele două clasate, csa steaua şi CS Rapid erau la egalitate de puncte, 13. Meciurile directe se încheiaseră ambele 1-1… aşa că erau despărţite doar la golaveraj, dar şi acolo doar de un gol în favoarea Stelei. Şi atunci reprezentanţii stelei, ai Rapidului şi ai lui CS Dinamo au hotărât să dăm două titluri. Deci la fete sezonul ăsta avem două campioane, csa steaua şi Rapid. E controversată soluţia, dar sunt vremuri extraordinare şi o situaţie specială. E păcat să pierzi titlul la un singur gol. Ideea a venit de la ocupanta locului 3, Dinamo”, a spus el.

La juniori, totul e în pom!

Preşedintele a menţionat că este posibil ca meciurile rămase de disputat din campionatele de juniori să se dispute deoarece acestea pot fi reprogramate mai târziu.

„La juniori încă nu am decis nimic. Vom avea o videoconferinţă cu toate cluburile care au activitate la juniori şi vom vedea ce vom decide. Însă la juniori toată lumea vrea să joace, pentru că ar fi şi păcat. La juniori nu există nicio presiune de timp, competiţiile se pot desfăşura până mai târziu, aşa că vom vedea ce vom face şi cum vom proceda”, a explicat el.

La întreruperea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, csa steaua ocupa primul loc în clasamentul Superligii masculine, urmată de CSM Oradea, CS Dinamo şi Corona Braşov. Rapid București a terminat pe locul 6 competiția. La feminin, la finalul turneului al treilea, csa steaua ocupa primul loc, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund, CS Rapid București, conform paginii de Facebook Club Sportiv Rapid.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.