BREAKING NEWS | FC Rapid 1923, pe călcâie după ce la Dinamo s-a confirmat COVID19

testul covid19
testul covid19

Ovidiu Burcă (40 de ani), managerul general de la FC Rapid 1923, a comentat subiectul zilei din fotbalul românesc. testarea pozitivă cu COVID19 a magazionerului de la Dinamo. Oficialul formației din Liga 2 a recunoscut că este îngrijorat. Dinamo din Liga 1 și FC Rapid 1923 au jucat un meci amical la baza „câinilor” de la Săftica pe 4 iunie, test câștigat de dinamoviști, scor 1-0. La șapte zile distanță, magazionerul de la Dinamo a fost testat pozitiv cu COVID-19. Pacientul a fost izolat și o să i se facă un nou test. Direcția de Sănătate Publică va efectua o anchetă epidemiologică la club și la echipă.

Reacția lui Ovidiu Burcă după testul pozitiv de COVID19 de la Dinamo

elefant.ro%20

Normal că suntem îngrijorați după ce am aflat ce s-a întâmplat la Dinamo, pentru că am jucat acum o săptămână cu ei. Noi ne-am testat cu o zi înainte de acel amical, pentru a 3-a oră, totul a fost OK. Nu știm exact cum se transmite acest virus, ce dinamică are, dar la meci s-a respectat protocolul sanitar. Jucătorii au avut contact numai pe teren cu adversarii și n-au fost în apropierea magazionerului. Noi, oficialii, am stat separat, n-am intrat în nicio incintă, nu am fost împreună. Urma ca noi să facem următorul test la 14 zile distanță, dar e posibil să-l facem puțin mai repede. Sper să fie bine. Jucătorii noștri sunt în regulă, nu s-au plâns că ar avea vreo problemă până acum. Sperăm că lucrurile vor rămâne la fel și în continuare”, a declarat Burcă pentru gsp.ro.

Meciurile lui Dinamo, suspendate de LPF din cauza COVID19

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că meciurile lui Dinamo vor fi suspendate până la finalizarea anchetei epidemiologice!

„Liga Profesionistă de Fotbal ține să informeze că astăzi, 11.06.2020, la ora 10:39, persoana responsabilă cu verificarea respectării prevederilor Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății nr. 601/971/2020 din cadrul clubului FC DINAMO 1948 București ne-a transmis faptul că o persoană din cadrul clubului a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID 19. Având în vedere prevederile legale și regulamentare este necesară păstrarea anonimatului acestei persoane.

Liga Profesionistă de Fotbal va respecta prevederile legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății și până la finalizarea anchetei epidemiologice în acest caz, va opri desfășurarea meciurilor care implică clubul FC Dinamo 1948 București”

Comunicat LPF