Rapid, în mintea oricui! Vocea suporterilor a speriat și cei mai mari adversari

Rapid - steaua 1-0, steaua - Rapid
Rapid - steaua 1-0, steaua - Rapid

Să joci la Rapid sau contra Rapid este un privilegiu. Mai ales dacă o faci pe Giulești! Nu spunem doar noi asta, ci toți actorii care au fost acolo. Dacă aceste vorbe ar veni numai de la cei care au îmbrăcat tricoul vișiniu al echipei de lângă Podul Grant ar fi una. Numai că, de multe ori, adversarii au fost cei care nu au uitat vreodată ce au trăit. Avându-i în spate pe efervescenții rapidiști. Ryan Giggs, legenda lui Manchester United spunea că cel mai fierbinte public pe care l-a întâlnit a fost cel al echipei Galatasaray Istanbul, de pe vechiul Ali Sami Yen. Frumos, dar Ryan Giggs nu a fost pe Giulești…

Rapid l-a impresionat și pe Dirk Kuyt

A fost în schimb Dirk Kuyt, în 2005, cu Feyenoord. La antrenamentul dinaintea meciului decisiv pentru calificarea în grupele Cupei UEFA, atacantul batav a fost surprins făcându-și semnul crucii în timp ce privea atmosfera din tribune. Nu sunt doar legende, sunt fapte reale. Și acum nu e ca și cum la Rotterdam nu sunt unii dintre cei mai „nebuni” suporteri din Europa Occidentală. Nu exist circumstanțe de vreun fel, ci numai o certitudine: fanii Rapidului sunt unici, unici, unici! Pentru a sublinia și mai bine acest fapt, poate ar trebui să ne amintim declarațiile laudative ale selecționerului în exercițiu, Mirel Rădoi.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Mirel Rădoi a lăudat mereu suporterii Rapidului

Rădoi a lăudat mereu atmosfera din tribunele Giuleștiului chiar dacă el, din postura de căpitan al stelei, a fost unul dintre cei mai înjurați adversari. Cu toate acestea, evidența nu poate fi negată, iar succesul lasă urme! Nu în ultimul rând, această idee este întărită de câteva declarații recente pe care am avut deosebita plăcere să le culeg de pe paina de Facebook Rapid 24h. De la oameni care au jucat pe Giulești pentru suporteri și de la oameni care au jucat pe Giulești contra tribunei. Sau oameni care, pur și simplu, au cunoscut Rapidul, acasă la el, din alte posturi. Antrenori, jurnaliști și așa mai departe.

CITEȘTE ȘI  LPF a decis | Cand vom afla programul Ligii 1

Nu s-au născut rapidiști, dar…

  • Pantelis Kapetanos, fost atacant la steaua și CFR Cluj: „Rapid are suporteri mulți, care creeaza o presiune mare. Cat am jucat în România acolo am simțit cea mai mare presiune, la Rapid”;
  • Marius Mitran, jurnalist: „Rapid are toate poveștile frumoase ale fotbalului românesc”;
  • Sabin Ilie, fost golgheter la Rapid, dar și fost jucător la Dinamo și steaua: „A fost o atmosferă foarte frumoasă în Giulești. Mi-a rămas Rapidul în suflet pentru că ajunsesem la maturitate când am ajuns acolo, aveam 27 de ani, eram matur, trebuia să trag echipa după mine, să fiu un exemplu pentru toți. M-am îndrăgostit de Rapid!”
  • Vasile Miriuță, fost jucăttor și antrenor la Dinamo: „Am simpatizat întotdeauna cu Rapid!”

În rest, ce mai e de spus? Imaginea reprezentativă este grăitoare. Suntem convinși că vă amintiți meciul!