BREAKING NEWS | Răzvan Burleanu a anunțat ce sancțiuni riscă FC Rapid 1923

Burleanu
Burleanu

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a reacționat după ce jucătorii de la FC Rapid 1923 au încălcat protocolul Ministerul Tineretului şi Sportului. În privința distanțării sociale. Giuleștenii au stârnit o adevărată revoltă în Liga a 2-a după ce în spațiul public au apărut imagini cu rapidiștii care se antrenează fără să țină cont de regula distanțării sociale. Întrebat despre ce riscă FC Rapid 1923 în urmă încălcării protocolului, Răzvan Burleanu a explicat că aceștia nu pot fi sancționați din punct de vedere sportiv. Însă pot fi amendați de o instituție a statului.

Răzvan Burleanu este dezamăgit de rapidiști

elefant.ro

De asemenea, președintele FRF s-a arătat dezamăgit de imaginile apărute cu giuleștenii: “Sunt plângeri din partea aproape tuturor cluburilor din Liga a II-a. Subiectul sancţiunilor este unul discutat cu cluburile de Liga I şi Liga a II-a. Toate cluburile, atât cele din Liga I, cât şi cele din Liga a II-a, au susţinut că nu este nevoie să aplicăm sancţiuni pe linie sportivă. Prin urmare, astăzi, Rapid sau orice alt club care ar încălca protocolul medical nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv. Ci doar de către o instituţie a statului. Care ar putea să aplice o amendă contravenţională.”

„Sunt şi eu dezamăgit atunci când văd că nu poate fi respectată o înţelegere, un protocol. Pierzându-se din vedere riscurile uriaşe pentru siguranţa şi sănătatea jucătorilor. Înţeleg în acelaşi timp că şi clubul şi-a luat toate măsurile pentru a nu se mai repeta această greşeală”, a declarat Răzvan Burleanu pentru Telekom Sport, citat de realitateasportiva.net. Cu alte cuvinte, este aproape imposibil ca, pe linie sportivă, să existe vreo măsură. Cum, de altfel, este foarte greu de probat că FC Rapid 1923 a încălcat regulamentul. Mai ales că singurele „dovezi” sunt vorbele aruncate de contracandidate… Care și-au dat seama demult că nu au vreo șansă la promovare…