AFC Rapid dă de pământ cu csa steaua: „Să-și respecte toate obligațiile!”

AFC Rapid

AFC Rapid, echipa din Liga 4, condusă de către Horia Manoliu, și-a exprimat poziția în conflictul iscat între csa steaua și AMFB. „Războiul” se dă între Marian Lumânare, președintele Asociației Municipale de Fotbal București, și Florin Talpan, juristul csa steaua. Oficialul din Ghencea l-a acuzat pe președintele AMFB că vrea să continue sezonul de Liga 4. Pentru a încasa în continuare bani pentru drepturile TV și pentru organizarea play-off-ului. De cealaltă parte, Marian Lumânare îl amenință pe Florin Talpan cu excluderea echipei din campionat. După ce Florin Taplan a propus „înghețarea” sezonului și decernarea titlului de campioană a Ligii 4 pentru Steaua, care ar urma să meargă la barajul pentru Liga 3.

AFC Rapid solicită ca csa steaua să nu promoveze direct în Liga 3

Rapidul lui Horia Manoliu a trimis o scrisoare către AMFB. Prin care își exprimă dorința ca Liga 4 să urmeze modelul Ligii 3 și anume să se dispute un baraj de promovare, nicidecum ca echipele să promoveze în mod direct. „Asociația Fotbal Club Rapid București optează pentru terminarea campionatului 2019-2020 din Liga 4. În sistemul FRF adoptat și implementat pentru Liga 3. Asociația Fotbal Club Rapid București menționează ca odată cu adoptarea modelului FRF pentru Liga 3 csa steaua să-și respecte toate obligațiile față de toate colegele de competiție”, se arată în documentul trimis de către rapidiști către AMFB și publicat pe pagina oficială de Facebook.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Talpan are din nou vise

CSA Steaua este lider în Liga 4 București, cu 54 de puncte. Iar AFC Rapid ocupă locul 14 în clasament, cu doar 15 puncte. Podiumul este completat de către echipa secundă a echipei FC Rapid 1923, din Liga 2, cu 47 de puncte, și Bucharest United, cu 46 de puncte.

CITEȘTE ȘI  Mihai Iosif și dorința veche de cinci ani: "Să iau campionatul cu Rapid!"

„Steaua București trebuie să fie declarată câștigătoarea competiției organizate de către AMFB în baza meritului sportiv și să fie programată de către FRF să dispute meciurile de baraj”, a spus Florin Talpan.

„Este o problemă creată artificial pentru a ne forța să luăm decizia favorabilă clubului CSA Steaua! Nu o să mai discut în public acest subiect. Să ceară contractele la comisii și eu mă conformez. Nu le pot face publice din respect pentru parteneri”, a fost răspunsul lui Marian Lumânare, conform ProSport.