SUCCES RAPID | Dan Pena, omul de un trilion de dolari

Dan Pena
Dan Pena

Despre Dan Pena am mai scris și chiar vi l-am recomandat. Dacă încă ați făcut greșeala să nu îi accesați materialele, poate vă determină articolul acesta. Conform surselor de pe Internet, averea sa se învârte la 450 milioane de dolari. A sa și a familiei, evident. Dan își dorește să plece de pe această planetă având aura celui mai mare coach de bunăstare care s-a născut vreodată. Are șanse, însă pentru a înțelege de ce, trebuie să îl ascultați. Metodele sale par neconvenționale, chiar brutale, dar dacă îl asculți și înțelegi, totul are logică. Un seminar la castelul său din Scoția, Guthrie, costă 20.000 de dolari! Pentru o săptămână. Însă în rest, toate materialele pe care le pune la dispoziție sunt absolut gratuite.

Dan Pena, prin QLA, a creat un milion de milionari!

În vârstă de aproape 75 ani, Dan Pena a obținut acest succes rapid în peste 50 de ani! Din anii 80, când a preluat o firmă petrolieră și a devenit un magnat al industriei. Până în 1990, atunci când Saddam Hussein a invadat Kuweitul. Pierderile sale au fost enorme, dar apucase și el să pună, totuși, câte ceva deoparte. Treptat, s-a apucat de coaching. Revenind puțin la titlu, trebuie menționat că „omul de un trilion de dolari” nu provine de la averea sa. Pentru cunoscători sau nu, trebuie spus că nu există încă o ființă umană pe suprafața pământului care să fi acumulat, oficial, un trilion de dolari, euro sau orice altceva de genul. Însă, conform spuselor sale, cursurile QLA (Quantum Leap Advantage) au creat un milion de milionari.

Dan Pena trăiește într-un castel de 25 milioane de dolari

Sigur, e complicat ca cineva sa verifice aceste numere, dar sunt oameni cu adevărat de succes ai căror mentor a fost Dan Pena. Asta se știe și despre ei vom vorbi în episoadele de „succes rapid” ce urmează. Dacă ești sensibil, durează un pic până îl vei digera pe Dan Pena, însă felul său de a pune problema, dacă închizi ochii și judeci obiectiv, vei observa că este exact conform cu realitatea ce ne înconjoară. Unii i-au contestat statutul, pentru că cea mai mare parte a averii sale a fost făcută în anii ’80, însă faptul că locuiește într-un castel cotat la 25 milioane de dolari și că este înconjurat de lux vorbește cam de la sine despre ceea ce este cu adevărat.

„Cuvântul alibi s-a născut în România”

Faza tare este legată de un cuvânt și chiar o să vă redăm un video relevant în acest sens. Câți dintre noi nu au mereu alibiuri sau scuze când vine vorba de eșecuri? Ei bine, poate uneori pare exagerat când spunem că românii sunt campioni la asta. Ei bine, nunu! Dan Pena zice clar: „Românii sunt primii când vine vorba despre alibiuri. Probabil cuvântul alibi s-a născut în România!” Vorbim despre un om care a colaborat cu oameni din zeci de țări, de pe toate continentele. Care a ținut conferințe, chiar dacă nu foarte dese, dimpotrivă, inclusiv la Kathmandu. Dacă nu știți unde este, dați un search. Așa, ca idee, adăugăm. Cu toate că a declarat că vrea să trăiască 120 de ani, Pena faci și destule lucruri în sensul ăsta.

Peste 50 ani de succes

Are girjă mult mai mare ce mănâncă – vegetarian în cea mai mare parte a timpului – trage de fiare constant și asta la 75 ani! După ce a făcut toate nenorocirile în viață. Nu vom insista peste treaba asta, vă lăsăm vouă curiozitatea de a-l căuta și asculta, că merită. Nu pentru că nu ar fi politic corect. Fiindcă, cum tot el spune foarte bine: „corectitudinea politică este provocată de lipsa de stimă de sine”. Nu dezvoltăm nici acest subiect aici. Important a fost să aștern câteva rânduri despre acest „high performer” care a ajuns la aproape jumătate de miliard de dolari în peste 50 de ani de „succes rapid”. Acum continuă cum să-i învețe pe alții și nu dă doar exemplul său.

Dan Pena a muncit și 40 de ore fără pauză

Oameni precum Bill Gates, Warren Buffett, Richard Branson, Steve Jobs sau Mark Zukerberg sunt mereu folosiți ca putere a exemplului. Acum, Pena doarme 8-9 ore pe noapte, însă în tinerețe muncea și câte 40 de ore continuu. Iar dacă o să vă determinăm să-l cercetați mai bine, o să auziți, clar, unui dintre citatele sale favorite: „nu există work-life balance!” Sigur, pare înfricoșător, dar în parte este adevărat. Evident că un echilibru poate fi găsit, însă Pena dorește să sublinieze altceva. În sensul că timpul nu trebuie irosit aiurea, dacă vrei să faci ceva constructiv în viață. Treci la acțiune, că vor veni vremuri interesante. Ah, și poate încercăm să nu mai fim percepuți ca fondatori ai cuvintelor de gen „alibi”. 🙂 Fiindcă ne place sau nu, e adevărul pur…