Daniel PancuInterviuri

INTERVIU | Daniel Pancu: „Am de luat bani de când era echipa în L3”

Daniel Pancu, 42 de ani, face dezvăluiri despre FC Rapid 1923, clubul a cărui imagine e mai bună decât este realitatea. Mircea Lucescu îl felicita pentru rezultate care apoi îi deveneau fatale, scrie gsp.ro.

Interviu Daniel Pancu

Ai mai revăzut meciul cu Reșița
L-am urmărit de multe ori, da. Bine, dacă vorbești cu cineva care nu se pricepe și îi spui „a fost demis Pancu”, va întreba „Păi, de ce?”. „Din cauza rezultatelor: 0-0, 0-0 și 0-1 la rând”. „Aaa, e normal să fie dat afară, da!”. Așa ar răspunde persoana care nu ar cunoaște situația.

Și cine știe situația ce trebuie să aibă în vedere? 
În partida cu Reșița am făcut cea mai bună repriză a noastră din tot sezonul, mă refer la prima parte a jocului. În repriza a doua nu a mai fost la fel, asta și fiindcă suporterii începuseră să-l conteste pe un jucător, pe Lazăr.

Daniel Pancu crede că Vali Alexandru s-a speriat

Dar nu e ceva obișnuit la Rapid să fie contestați jucătorii? 
Ba da, dar aici vorbim despre fotbaliști fără experiență, care clachează în astfel de momente, nu sunt obișnuiți! Partea a doua nu a mai fost la fel de bună. Culmea, am avut și un penalty! Culmea fiindcă arbitrajul constituie o explicație pentru faptul că Rapid nu e pe un loc mai bun.

Cu Reșița a fost inventat penalty-ul! 
Da, arbitrul l-a dat după o simulare grosolană a lui Hlistei! Și l-a bătut Vali Alexandru, golgeterul ligii a doua, direct în portar! Chiar i-am spus după meci: „Dacă ai fi avut penalty-ul ăsta la Călărași sau la alte echipe la care ai mai jucat înainte, l-ai fi culcat pe portar și ai fi dat perfect, în vinclu!”. 

La Rapid s-a speriat și el, nu? 
Da, i s-a înmuiat piciorușul.

„Mircea Lucescu zicea că echipa era bună!” 

Dincolo de înfrângerea cu Reșița, au mai fost și alte probleme? Tu încă nu ai reziliat contractul cu Rapidul. 
Eu mai am bani de recuperat de la club încă de când era echipa în liga a treia! Ca să-ți fie clar! Dar nu vreau să vorbesc despre banii mei, că nu asta contează. Am avut un meci la Chiajna, am avut un sfert de oră de inimă rea. Știi ce înseamnă inimă rea?

Supărare. 
Exact! Nu-mi venea să cred! Ce condiții! Teren, condiții de refacere, sală de conferințe… La Chiajna mă simțeam ca în Vest! Iar noi, la Rapid, nu am fost în stare să oferim un teren de antrenament! În doi ani n-am putut să facem asta! Erau și restanțe salariale către jucători… 

Daniel Pancu, discuții incredibile după victoria cu Petrolul

Conducerea, suporterii cum s-au comportat? 
Așa cum ți-am zis, rapidismul nu se consumă dintr-o demitere! Eram antrenor, îmi asumam rezultatele, e normal. Ce m-a deranjat mai tare decât eșecul cu Reșița au fost discuțiile de după victoria cu Petrolul.

Care au fost discuțiile? 
Cineva din conducere a apărut după meci în presă și a spus: Am câștigat, dar nu am jucat bine!”. Am avut și o discuție cu suporterii, în care Liviu «Bocciu’», liderul lor, a spus la fel, că echipa nu juca frumos. Rapid – Petrolul e ca un derby cu Steaua! Adică noi o bătuserăm pe „Steaua” și lumea ne critica fiindcă nu jucaserăm frumos! Atunci am suferit cel mai mult.

Consolat de alți antrenori

Îți imaginezi ce s-ar fi întâmplat dacă nu ai fi fost demis? 
Eu stabilisem cu conducerea să mergem împreună până la capăt, însă am fost dat afară când încă mai erau șanse de promovare. Rămăseseră 13 etape, deci 39 de puncte. După eșecul cu Reșița chiar am dormit bine, crede-mă!

Cum așa?
Echipa jucase bine. Avusese înainte o partidă la Timișoara în care evoluase cu un om în minus aproape tot meciul. După partida aia m-a sunat Mircea Lucescu: „Daniel, echipa a jucat excelent!”. Mai mare compliment de atât care să fi fost decât un apel de la Mircea Lucescu? OK, nu câștigaserăm punctele, dar rezultatul trebuie pus într-un context, nu e normal să judeci doar după scoruri! 

Mai suferi din cauza demiterii? 
Am suferit două, trei zile, pe urmă am mai vorbit cu mulți antrenori despre primele demiteri din carierele lor. N-ar fi corect să publici numele, că oamenii nu știu că eu îți povestesc ție. Și nu asta contează. Important e că am leșinat de râs auzindu-i cum fuseseră demiși! Experiențele lor m-au ajutat să trec peste plecarea de la Rapid. Aștept următorul contract ca antrenor!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.