George Copos + Mircea Lucescu = Super Rapid?

Lucescu și Copos pentru Super Rapid

Super Rapid era o revistă extrem de populară printre suporteri acum aproximativ 15 ani. Poate mai bine. Contextul mondial actual nu ne mai dă posibilitatea să vorbim în termeni laudativi despre Rapid. De fapt, despre nicio echipă sportivă din lume. Sigur, în Belarus, de exemplu, campionatul se joacă. Degeaba. De fotbal nu-i mai pasă nimănui în aceste zile când „Pandemic World Cup”, cum ar spune Radu Banciu, ca un pamflet amar, este urmărită cu sufletul la gură. Bun, dar noi privim în perspectivă. Deja v-am explicat că ce va veni ne va stârni un pic de dor de această perioadă. De asemenea, am pus cap la cap câteva elemente care indică premise importante ca George Copos să revină la Rapid.

Gheorghe și Zotta, oamenii de încredere din trecut

Într-un asemenea context însă merită să dezvoltăm puțin. Pentru că ne gândim că dacă va veni, Copos va vrea neapărat să câștige. Tot, orice. Trofee, sigur. Însă, mai important, trofeele aduc bani. Mulți bani dacă te califici unde trebuie. Iar pentru George Copos tocmai asta e marea miză, având în vedere faptul că industria turistică, mai abitir cea hotelieră, vor cădea cum nimeni nu și-ar fi putut închipui. Mai pe șleau, Rapid trebuie să devină o echipă cu rezultate în Europa. Copos n-ar putea conduce singur. Mereu a avut oameni de încredere pe care i-a pus la pupitru. Dinu Gheorghe și Constantin Zotta sunt cei mai cunoscuți.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Provocare ideală pentru Mircea Lucescu

Rezultatele lor, mai ales ale primului, sunt incontestabile. Maniera, obiceiurile, felul cum a gestionat clubl nu intră în treburile noastre. Ce suntem însă convinși că nu se mai poate e ca cei doi să revină. Nu că nu ar putea-o face fizic, însă e greu de crezut că mai sunt compatibili cu vremurile și actualele cerințe ale economiei fotbalistice. De aia, punând fiecare piesă de puzzle cap la cap, înțelegem cam unde ar putea poposi cârma unui club. Unul care să aibă rezultate cât mai rapide și cât mai importante. E simplu. Mircea Lucescu! După experiențele de la Zenit Sankt Petersburg și de pe banca naționalei Turciei, e clar că nu prea mai are chef de antrenorat. Are aproape 75 de ani și, oricât și-ar dori, energia sa nu mai pare atât de compatibilă cu ce făcea odată.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Dragoș Grigore, pregătit pentru meciul cu Dinamo

De-o seamă cu Dan Pena

Doar că Il Luce la 75 de ani nu este ca orice om de vârsta lui. Încă are nevoie de provocări. Precum toți oamenii de mare succes ai Planetei. Sunt multi-miliardari de 90 de ani care continuă să muncească, să producă. Doar asta știu să facă. Prin comparație, Dan Pena, pe care vi l-am recomandat cu multă căldură, este cu numai câteva zile mai tânăr decât Lucescu senior. Iar energia sa e… WOW! De aceea, probabil că și George Copos ar putea lua în calcul serios să îl pună manager pe Il Luce în cazul în care va face pasul decisiv de a reveni în fotbal. Sigur nimic nu e sigur, și dacă există 1 la sută incertitudine și e normal să fie așa.

Urcușul poate fi incredibil

Doar că în acest moment un cuplu George Copos – Mircea Lucescu care să conducă strategic Rapidul pare cea mai bună variantă. Nici măcar nu este nevoie ca ei să aducă grosul banilor. E suficientă prezența lor pentru a aduce inclusiv sponsori importanți și pentru a da o credibilitate ridicată unui club care s-a zbătut nedrept de mult din 2016 încoace. Este un cuplu obișnuit să câștige și ar putea reporni „jucăria” exact la nivelul la care ea a fost lăsată în decembrie 2012, când s-a cerut insolvența. Apoi, treptat, se poate ajunge la nivelul de la mijlocul anilor 2000 sau poate chiar mai sus.

Rămâne de văzut cum se termină actualul sezon

Când se va întâmpla asta? Habar nu avem cu certitudine! Însă, în mod logic, este vorba despre o chestiune de luni. În mod cert trebuie să se decidă viitorul FC Rapid 1923. Iar pentru asta interdicțiile impuse de starea de urgență trebuie ridicate, iar campionatul trebuie să înceapă. Apoi să se termine, să se omologheze și tot așa… O promovare în Liga 1 poate fi decisivă din multe puncte de vedere. Cert e că mai importantă va fi situația economică globală care acum fierbe la foc mic. Dar va da în clocot. Iar George Copos nu este genul care să se culce pe-o ureche și să se mulțumescă cu Ana Pan și alte afaceri adiacente pe care le mai are. Dar care produc incomparabil mai puțin decât industria hotelieră.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0: victoria jucătorilor care au arătat ce pot când au chef

Știa ceva Dan Tudorache…

Timp în care vacanța prelungită în care Mircea Lucescu se află, nu poate să mai țină prea mult. Primarul Dan Tudorache a invocat în mai multe rânduri că „Napoleonul fotbalului” se va alătura proiectului. E adevărat, nu a făcut asta. Numai că noi considerăm că declarațiile edilului nu au fost propagandă electorală, ci mai degrabă niște promisiuni forțate pe care i le-a smuls cumva lui Mircea Lucescu. Ideea e că din discuțiile dintre părți, e clar că lui Il Luce i-au sticlit ochii la gândul că ar putea conduce un club de asemenea amploare. Ceva lipsea. De fapt, cineva. Cine? Ați ghicit! Noi am spune că este vorba despre bunul său prieten George Copos. Ia gândiți-vă… Cum ar arăta un Rapid cu cei doi la conducere?