FC Rapid 1923 – Saarbrücken (Germania L4) 2-0. Au marcat Alami și Alexandru

Valentin Alexandru FC Rapid 1923

FC Rapid 1923 și-a început seria meciurilor amicale din Antalya, cu o victorie în fața lui FC Saarbrucken, echipă calificată în optimile Cupei Germaniei. Daniel Pancu nu s-a putut baza în acest meci pe Alin Cârstocea, Antonio Sefer, Facundo Mallo, toți cei trei cu probleme de sănătate. Căpitanul Ionuț Voicu a fost incert până în ultima clipă, în timp ce nou-venitul Paul Copaci s-a antrenat separat pe toată durata partidei, scrie site-ul oficial al clubului.

FC Rapid 1923 a jucat zece minute în inferioritate numerică

Prima repriză a fost destul de echilibrată. Cu un plus ofensiv pentru formația germană, însă Virgil Drăghia a intervenit providențial în două ocazii. În minutul 22, Robert Băjan a faultat din postura de ultim apărător, iar arbitrul partidei l-a eliminat. Forțându-l pe Ionuț Voicu să intre în locul său. După vreo zece minute în care FC Rapid 1923 a jucat fără un jucător, cât timp căpitanul nostru s-a încălzit pe margine. Prima repriză s-a încheiat fără goluri, iar la pauză antrenorul a schimbat în totalitate echipa. Cu o singură excepție. Este vorba despre atacantul Valentin Alexandru, acesta având să fie protagonistul startului de repriză secundă.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Vali Alexandru, one-man-show după pauză

Mai întâi, în primul minut de la reluare, i-a pasat decisiv lui Saifeddine Alami, fostul său coleg de la Călărași. Marocanul a deschis scorul cu un șut precis, din interiorul careului. Un singur minut mai târziu, același Valentin Alexandru a profitat de ocazia unui fundaș advers și l-a învins din nou pe portarul german, dublând avantajul.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Adi Bălan: "Concentrarea mult mai mare"

A urmat o repriză controlată de FC Rapid 1923, care a mai ratat câteva șanse bune de gol. În timp ce Alex Tătaru a șomat în poartă, iar partida s-a încheiat cu victoria giuleștenilor. 2-0, chiar dacă ultimele zece minute au fost jucate în zece. După o nouă eliminare, a lui Jorza, de această dată fără a mai fi înlocuit.

Daniel Pancu a folosit echipa:

Drăghia (46′ Tătaru) – Băjan (30′ Voicu), Iacob (46′ Manole), Ignat (46′ Bonnin), Finica (46′ Goge) – Lazăr (46′ Piriz), Djuric (46′ Jorza) – Dulca (46′ Pănoiu), Drăghiceanu (46′ Alami), Crețu (46′ Hlistei) – V. Alexandru (57′ Labeau).

În următorul meci amical, Rapid va întâlni formația de Liga 3 din România, FC Universitatea Craiova, pe 30 ianuarie.