Daniel PancuRapid

Daniel Pancu le-a demonstrat tuturor cine este de fapt și de ce este capabil

Un lider, un tip cu o imensă carismă. Cu o inteligență analitică și emoțională aparte. Așa l-aș descrie eu pe Daniel Pancu, la o primă impresie. Atunci când îl văd îmbrăcat la costum, pe banca tehnică a stadionului din Regie. Contestat sau adulat, indiferent de situație, el și-a văzut de planul pe care îl avea în cap și de care știa că trebuie să se țină.

Fotbalist legendar al Rapidului, Pancone a știut din prima clipă că e teribil de greu să te înhami la un proiect vișiniu, într-o perioadă în care tot ceea ce înseamnă Rapid trece prin clipe mai grele și decât atunci când jucătorii mergeau cu colindul ca să capete bani de mâncare.

Măcar atunci erau vremurile fotbalului romantic, în care banii chiar nu contau. Din simplul motiv că în sport ei nu existau. În sfârșit. Misiunea lui Pancu s-a îngreunat și mai mult atunci când l-a înlocuit pe Schumacher pe bancă.

În viață nu primești ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi

Nu doar din cauza celor care au început să șușotească pe la colțuri că l-a așteptat pe Șumi la cotitură, ci și din cauza muncii pe care trebuia să o depună. Să fii tu omul care duce FC Rapid 1923, un proiect născut în 2017, din liga a treia în a doua și apoi în prima ligă, e teribil. Nu e ușor pentru nimeni, darămite pentru un antrenor fără prea mare experiență. Pancu și-a asumat. Nu a lucrat pe nimeni.

Așa e în fotbal, ca și în viață. Nu primești ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi. Exact cazul Schumacher – Pancu. Poate și Pancu ar fi pățit la fel dacă nu ar fi avut un statut special în istoria giuleșteană. Cine știe? Seria de meciuri execrabile l-a avut și pe el printre protagoniști. Chiar dacă nu principal vinovat.

Râdeați de Pancu după meciul cu U… Acum nu mai spuneți nimic?

Atacat din toate părțile, hăituit, el nu a cedat. Mulți se întrebau cum poate. Un caracter puternic rezistă și iată că rezultatele au apărut. Firește, a fost amuzant când a zis că echipa a controlat meciul în acel 1-1 cu Universitatea Cluj-Napoca. Pentru profani, evident, nu a fost cazul. Vișiniii au arătat rău. Numai că noi am omis că nu putem vedea fotbalul precum o face cineva ca Pancu.

Un om care și-a dedicat toată viața acestui sport și a cărui inteligență este cu mult peste cea a unor selecționeri de conjunctură. De fapt o inteligență cu mult peste ce avem, în general, prin sportul românesc. Așa se explică și seria fabuloasă cu Mioveni și UTA, cu acel intermezzo cu Pandurii. Un succes așteptat, dar care, totuși, nu era obținut dinainte.

Daniel Pancu a spus mereu ceea ce gândește!

Să recapitulăm. Pancu poate spune orice, oricând. Fiindcă este o legendă rapidistă! Ba mai mult, ca noi toți, el trăiește în democrație și acest drept este unul de care nu ar trebui să ne ferim. A dus după fiecare victorie degetul la gură pentru contestatari, ca apoi să vorbească. Doar el! Și să îl taxeze, nu odată, inclusiv pe primarul Dan Tudorache.

Nu putem să opinăm dacă are sau nu dreptate. Pentru că doar părțile implicate acolo, în înteriorul clubului, știu mai bine ce se întâmplă. Numai că Pancone a arătat că poate spune când și ce vrea. Nu se ferește de nimeni și nimic. Chiar dacă, poate, a doua zi, va sta cu edilul la o cafea. Ăsta e fotbalul, un sport de bărbați. Și Pancu se comportă ca atare!

Alt calibru decât cel al cioflingarilor și atârnătorilor

Într-o perioadă în care imaginea i-a fost șifonată pe nedrept, el răspunde prin profesionalism, carismă și capacitatea de a fi un lider inteligent. Daniel Pancu este de cu totul și cu totul alt calibru decât atârnătorii și cioflingarii cu care s-a obișnuit sportul românesc. Și, de fapt, atârnătorii și cioflingarii pe care îi avem în jurul nostru zi de zi. Nu ai cum să-i ratezi.

Ești pe locul 4.579.435.112 mondial, dar ai antrena mai bine o echipă

Că doar nu top performerii îl înjură pe unul ca Pancu, ci tot oamenii care sunt undeva pe locul 4.579.435.112 la nivel mondial. Dar, na, dacă i-ai pune să conducă un proiect, pe principiul „e ușor să oferi totul atunci când n-ai nimic”, ar aduce numai locul 1 peste tot.

Nici nu contează dacă FC Rapid 1923 va promova sau nu. Nici nu contează dacă Daniel Pancu va rămâne antrenor încă 20 de ani sau încă 20 de zile. Important este că am văzut o atitudine de mare lider. Să ne bucurăm de el, băieți, că oameni ca Pancu nu mai avem în acest sport românesc de joasă calitate!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.