Scandal

ANALIZĂ / Stelian Stancu, despre mentalitatea fotbalistului român

Stelian Stancu, invitat duminică dimineață, pe 27 octombrie 2019, în studioul Digi Sport, a rememorat deplasarea pe care steaua, pe vremea în care nu era nici fcsb, nici csa, a avut-o pe Santiago Bernabeu. Cu toate că meciul se juca în Champions League, iar steliștii veneau după două catastrofe acasă, 0-3 cu Lyon și 1-4 cu Real Madrid, mintea jucătorilor nu era cum să strângă puncte, ci cum să se aleagă cu… un tricou!

La acest meci, așa cum a reamintit Stelian Stancu, „Los Blancos” au ratat un 11 metri prin Ruud Van Nistelrooy. Și ce credeți voi că a făcut la faza aia băiatu’ ăsta, povestit chiar de gurița lui? Ei bine, nenea s-a rugat de Raul să îi dea lui tricoul și a stat cu sufletul la gură până la fluierul final că poate ratează așa suvenir.

Raul nu l-a dezamăgit pe Stelian Stancu

Din fericire pentru el, nu l-a ratat, atacantul, băiat parolist. Așa că Stelică a putut răsufla ușurat, se putea lăuda acasă cu ce a făcut. Dă-le-n-colo de puncte. Ce conta încă o înfrângere? Până la urmă a fost doar cu 1-0, și numai din cauza lui Bănel. Știți povestea prea bine, nu v-o mai spunem. Important e tricoul, pe care tot Stancu spune, cu maximă mândrie, că nu l-a înrămat, dar nici nu l-a spălat. Dacă doarme sau nu cu el sub pernă, asta n-a mai spus…

Cert este că povestea lui este una grăitoare pentru fotbalul românesc. Nu or face toți fotbaliștii noștri la fel. Însă în mod cer sunt mult mai mulți de tipul lui Stelian Stancu, decât de cel al lui George Țucudean. Care, în 2013, pe când avea 22 de ani, iar Dinamo juca amical cu Barcelona, spunea că nu îi trebuie tricoul lui Messi. Pentru că își poate permite să își cumpere și el unul.

Component al echipei Carmen care a fost învinsă de Mostiștea

La 13 ani distanță de la acea zi glorioasă, Stelian Stancu a făcut parte din lotul campioanei municipale a Bucureștiului, Carmen, care a fost umilită în barajul de accedere în liga a 3-a de Mostiștea Ulmu. O echipă a cărei nume, nimeni nu știe ce înseamnă. Până la urmă, un final de carieră edificator.

Pentru un jucător care, altfel, a arătat ceva calitate la începutul carierei pe vremea în care juca la Sportul Studențesc. Într-o vreme în care al nostru fotbal mai avea o brumă de calitate. Subțire, adevărat, dar mult mai groasă decât acum…

Foto

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.