Anton Oprea și Vali Banu au închis poarta 1923.ro la Victory Cup!

Să spui la minifotbal că un om închide poarta pare absurd. Însă nu este absolut nicio exagerare când  vorbim astfel despre Anton Oprea și Vali Banu. Oamenii pe care 1923.ro s-a bazat meci de meci în primele 10 partide din istoria echipei la Victory Cup, i-au dat mari bătăi de cap lui Adi Voicu, omul care antrenează echipa și gestionează primul unsprezece și schimbările la echipă. Dar nu în sensul negativ. Ci pentru că mereu trebuia să vadă cum și pe care să îi repartizeze în poartă. De regulă, v-am obișnuit să prezentăm oamenii de bază ai 1923.ro individual. Romeo Stancu, Cristian Blezneac și Alex Rizea au fost primii. Despre portari am ales însă o abordare separată, în sensul că ambii sunt eroii aceluiași material.

Anton Oprea, obișnuit cu dreptunghiul verde

Pe rând. Anton Oprea are 23 de ani și a jucat pentru VK Soccer, AFC Rapid, AFC Asalt, dar a fost și în lotul lui Carmen. Pe lângă asta, „Trompă” a evoluat și în ligile inferioare din Italia. Un palmares deloc rău. Mai cu seamă că el a fost pregătit de Leo Toader, omul care a ajuns antrenor cu portarii la echipa națională. Și care, nu trebuie să uităm, are cele mai multe partide în poarta Rapidului. Dintre toți goalkeeperii care au evoluat în Giulești. Asta este, însă, altă  mâncare de pește. Revenim la Anton. Mai cu seamă că pe lângă paradele și siguranța pe care le-a oferit în poartă și-a trecut în palmares și… două goluri! În prima etapă, când, în victoria 9-2 cu Pro Team a jucat o repriză în câmp. Mănușile le-a lăsat și în meciul cu Los Patrones, dar nu a putut ajuta. Fiindcă 1923.ro a fost învinsă cu 2-0.

Vali Banu n-a jucat profesionist, dar face senzație pentru 1923.ro

Pe de altă parte, Vali Banu a menținut steagul sus. Fără a fi jucat vreodată fotbal de performanță, goalkeeperul de 29 ani, are totuși experiență pe teren redus. Iar asta se vede. Cel mai bine, în meciul retur cu Viitorul, din Cupă. Atuncci, datorită intervențiilor sale providențiale, 1923.ro s-a calificat mai departe. Nu oricum. După 2-3 în tur și 2-3, la un punct, în retur. 5-3 scor final. Iar Vali a fost irezistibil. Nu doar în acest meci, însă acesta e etalonul suprem al evoluțiilor sale. La fel cum și Anton Oprea ne-a încântat cu evoluții consistente. Pe data viitoare. 1923.ro mai are să vă prezinte destui oameni care fac senzație pe sintetic.