Imagini tulburătoare: arde catedrala Notre-Dame din Paris!

Notre-Dame Paris
Notre-Dame Paris

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.  Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument instoric din lume”.

Embedded video

Incendiul de la Notre-Dame Paris a izbucnit seara

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora României. Pompierii s-au mobilizat la câteva minute după izbucnirea incendiului, iar operațiunea de stingere este în curs. Catedrala a fost evacuată, iar oamenii din jur au fost sfătuiți să se îndepărteze de locul incendiului.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterImaginile de pe reţelele sociale arată cum iese fum deasupra clădirii vechi de 850 de ani. Anul trecut Biserica Catolică din Franţa a făcut apel pentru a obţine fonduri pentru a salva catedrala, care intra într-o stare de degradare.
Embedded video

Catedrala Notre-Dame Paris, monument incomensurabil

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident. Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre „personajele principale” ale romanului clasic „Cocoşatul de la Notre-Dame”, scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti. Pompierii parizieni au declanşat o operaţiune de anvergură pentru salvarea monumentului istoric. Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.
Sursa: digi24.ro
CITEȘTE ȘI  Cele mai frumoase femei din lume

LĂSAȚI UN MESAJ