Marius Niculae face mişto de rapidişti, dar „le dă calde” lui Copos şi fcsb

Niculae Ronaldo ProSport
Niculae e mai cunoscut pentru că se ştie cu Ronaldo, decât pentru ce a făcut pe teren

ProSport îl readuce pe tapet pe Marius Niculae. Atacant crescut de Dinamo, deplânge situaţia în care a ajuns echipa sa de suflet. Dar e convins că-n ciuda faptului că e situată pe locul 11 în Liga 1 Betano, 22 de puncte, trupa roş-albă nu va retrograda niciodată. De altfel, pe reţelele sociale fanii se amuză şi au creat deja evenimentul „Dinamo – Rapid (Derby Divizia B 2019/2020)”. Probabil că Niculae s-a săturat să tot povestească în presă doar cum a fost el şoferul lui Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona acum 20 de ani şi s-a gândit să schimbe partitura. Ceea ce a ieşit, merită savurat!

Marius Niculae este sigur că Dinamo nu va retrograda

„Dinamo nu va retrograda niciodată, cum nici fcsb nu va retrograda. Sunt sigurele echipe din România care nu au retrogradat niciodată. Rapidul a mai retrogradat şi în alţi ani, aşa că nu e nici o noutate pentru ei, ăsta e adevărul. Dacă ar veni Copos la Rapid ar fi bine pentru Rapid, pentru că toţi îl criticau pe domnul Copos, dar s-a dovedit că domnul Copos ţinea acea echipă, făcuseră o bază foarte bună la Pro Rapid, care acum am înţeles că este în paragină. Dacă revine, atunci Rapid va fi din nou în prim plan, din punctul meu de vedere. Sper şi la Dinamo să revină alţii din trecut ca să investească ca Dinamo să fie din nou unde îi e locul, adică locul 1”, a declarat Marius Niculae pentru Telekom Sport, citat de ProSport.

ProSport l-a citat pe Marius Niculae

„Şi Gigi Becali, toţi trei, să fie acele dueluri care atrăgeau suporterii la stadion, motivau jucătorii, adică ei, patronii, ne motivau pe vremea aia pe noi suplimentar. Bine, la meciul cu steaua, mie nu-mi trebuia nimic. Doar să-i bat.  S-a pierdut spiritul ăsta, ce-i drept. Şi lumea, chiar vorbeam cu anumiţi suporteri, pentru ce să mă duc la stadion, ce să văd? Mă duc pentru galerie şi atât. Când e meciul cu fcsb, pentru atmosferă şi ce coregrafie mai fac. Ăsta e răspunsul, chiar n-am ce să le mai zic. S-a pierdut spiritul şi Dinamo este unde este”, a spus Marius Niculae la Telekom, citat de ProSport.

Marius, vezi că Dinamo Dinamo e Dinamo din liga a 4-a…

Sigur, faptul că el crede că Dinamo nu va retrograda vreodată este cumva explicabil. Dacă se uită pe clasamentul din alt an al Ligii 1. Şi dacă nu ia în considerare faptul că Dinamo, cel care are legal palmaresul, joacă alături de AFC Rapid în liga a 4-a. E mult, sunt lucruri care îl depăşesc. Cum ne depăşesc şi pe noi elogiile pe care Marius Niculae le aduce lui George Copos, dar mai ales faptul că fostul atacant e sigur că fcsb nu va retrograda vreodată. E bine să nu te pui rău nici cu duşmanii, că nu se ştie când e vreun loc călduţ la copii şi juniori… Referitor la obişnuinţa Rapidului de a retrograda, suntem de acord. Numai că istoria fiind scrisă firesc, cu urcuşuri şi coborâşuri, a adus succes mai mare pe alte părţi.

Tunari la Dinamo, făcuţi pachet din orice alt campionat

Nu că am vrea să fim maliţioşi, dar jucători rapidişti precum Daniel Pancu, Daniel Niculae, Costin Lazăr sau Cristian Săpunaru au putut face carieră şi în alte părţi, la cluburi mari sau măcar decente – cum este cazul lui Auxerre. Nu au fost făcuţi pachet şi trimişi acasă după maximum un sezon prin China, Cipru sau Scoţia, precum au păţit Dănciulescu, Niculescu sau Marius Niculae. Vârfurile lui Dinamo din punct de vedere ofensiv.

Sigur, o să vină ultimul cu argumentul că el a fost la Sporting Lisabona. Ştim şi asta. Doar că acolo a jucat în patru ani cam cât juca Cristiano Ronaldo într-un an la Real Madrid. Şi spunem asta că tot invoca el veşnica prietenie cu CR7… Care a rămas mult mai cunoscută decât prestaţiile sale la Sporting. Ceea ce, da, e o mare performanţă şi vorbeşte de la sine despre amprenta pe care a lăsat-o în istoria „leilor”. Despre asta n-a scris ProSport, da’ lasă că amintim noi, dacă tot are Marius Niculae grija Rapidului şi dacă el crede că Dinamo e o forţă a fotbalului mondial.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!