Talpan a contestat cinci jucători ai Academiei! Voicu râde de el

steaua florin talpan frf prosport rapid
Florin Talpan contesta la FRF, acuza in ProSport

Florin Talpan nu se lasă și continuă războiul pe care l-a declanșat și cu Academia Rapid. Juristul celor de la CSA Steaua a depus, înaintea partidei de duminică, de pe ”Arena Națională”, un memoriu la AMFB în care a contestat dreptul de joc a cinci fotbaliști de-ai giuleștenilor. Este vorba despre Ionuț Voicu, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Marian Vlada și Petre Goge. Concret, Talpan a reclamat faptul că transferul și legitimarea acestor fotbaliști la Academia Rapid nu sunt valabile cu structura actuală a clubului giuleștean, conform art. 7, alin. 1, lit.d, din RSTJF, regulamentul după care se desfășoară competiția din Liga 4.

Dacă nu Liga 1, e bună şi liga 3…

”Sunt foarte convins că din toamnă vom evolua în Liga 3. Asta, în condițiile în care Răzvan Burleanu nu ne-a dat locul în Liga 1, care a fost dat fraudulos celor de la FCSB. Cât despre contestație, așa este, Voicu, Maftei, Niculae, Vlada și Goge nu au drept de joc, așa că ne-am adresat comisiilor. Contestația va fi admisă, pentru că sunt încălcări grave ale regulamentului”, a spus Talpan, pentru Digi Sport.

Contestaţii peste tot

Talpan a spus și înaintea etapei a doua din play-off-ul Ligii 4, într-o intervenție la Digi Sport, de ce a cerut depunctarea grupării giuleștene, dar și de ce a depus un memoriu la FRF prin care a punctat mai multe ilegalități. ”Am depus plângere la FRF si la AMFB împotriva Academiei Rapid. Jucătorii sunt legitimați ilegal. Legea e de partea noastră. Nici stadionul nu e omologat. Vedeți și dumneavoastră în ce stare se află. Dacă s-ar ajunge la incidente, se poate întâmpla aici ceva mai rău decât la Colectiv”, a spus Talpan, la Digi Sport.

Academia Rapid râde de Talpan

Chiar dacă juristul de la Clubul Sportiv al Armatei s-a arătat foarte sigur de succesul demersului său, rapidiștii – care în urmă cu o săptămână glumeau pe seama lui, în Giulești, numindu-l „Justițiarul” – au râs de obișnuința lui Talpan de a apela la instanțe. După ce și-a spus argumentele împotriva ultimului demersul al acestuia, Voicu l-a numit „procesoman” pe Talpan, despre care a spus că e posibil să fi contestat și ploaia căzută duminică în București.

Ionuţ Voicu este cel mai clar

„Puțin îmi pasă ce face domnul Talpan. Nu cred că le face cinste, nu cred că sunt mândri nici cei din galeria oaspete. De fiecare dată ne face contestație, că ce? Am demonstrat că suntem mai buni ca ei. Să facă dânsul ce vrea, dar nu cred că e corect. Din ce am înțeles, el contestă valoarea noastră ca jucători, că am venit de la profesioniști. Eu am renunțat la Liga 1, la un salariu pe care mulți ar vrea să îl aibă, și am vrut să mă las”, a declarat Ionuț Voicu, în exclusivitate pentru Digi Sport, la finalul meciului Steaua – Rapid 0-2.

Daniel Pancu a fost mai cumpătat

„Am venit să joc la Rapid, care e problema dânsului? Să joc la profesioniști în continuare pentru că vrea dânsul? Eu am semnat cu echipa Rapid și am venit să joc fotbal. Dânsul cred că a contestat și ploaia care a căzut azi. E procesoman sau ceva”, a mai spus fundașul dreapta de la Rapid. Veteranul Daniel Pancu (40 de ani) s-a declarat liniștit în privința demersului făcut de Talpan. „Nu cunosc regulamentele, eu știu că era foarte important să terminăm pe primul loc. Eu sunt foarte liniştit pentru ca ne-am făcut treaba din punct de vedere sportiv”, a spus și Pancu.