Academia Rapid – steaua 3-1! Nico şi primarul au ridicat împreună Cupa!

Academia Rapid - steaua
Academia Rapid - steaua 3-1 în finala Cupei

De data asta se ştie cine e şeful din start în Academia Rapid – steaua. Marian Vlada marchează dinainte ca echipele să se aşeze bine pe teren şi meciul e mult mai simplu. Galeriile au o atitudine interesantă faţă de propriii jucători, iar cele câteva zeci de steguleţe alb-vişinii din sectorul giuleştean fac deliciul tuturor. Imediat sub ele, o pancartă uriaşă pe care scrie „Suntem peste tot acasă”. Semn că suporterii Academiei au invadat groapa. Sunt 1000 în galerie şi cam încă pe atât în zonele neutre ale stadionului, dar suficient pentru a controla fonic acest meci de la un capăt la altul. Nici steliştii nu dezamăgesc. Mai ales când îşi încurajează echipa cu stoicism şi după prima oră de joc când este deja doar 3-0. Doar pentru că la ce ocazii au tot fost putea fi mult mai rău. Şi ei sunt cam 1000.

Cum a trăit Şumudică fiecare gol de la Academia Rapid – steaua

Între timp, Nico şi Vlada închid socotelile şi apoi Academia Rapid – steaua devine un joc de-a şoarecele şi pisica. În mod absolut miraculos, cu un sfert de oră înainte de final, echipa armatei marchează din acţiune. Este primul gol de acest fel în cele patru meciuri cu echipa susţinută moral de Primăria Sectorului 1. Interval în care a încasat nu mai puţin de… nouă boabe! Academia este clar, de departe, iar, echipa mai bună. steaua nu poate face nimic în privinţa asta, decât, poate, numai ceea ce ştie… să conteste! Nu ştim la ce bun totuşi, însă băieţii au demonstrat că au perseverenţă. De la tribuna 0, Marius Şumudică savurează rezervat fiecare gol. Încă are inima strânsă din cauza faptului că Rapid este spart în trei. Aplaudă energic, dar nu se manifestă precum în zilele lui bune.

Primarul Tudorache a ridicat primul Cupa

Se conformează însă când vine vorba de salutul tradiţional al galeriei. Se scurge şi fluierul de final. Academia Rapid – steaua 3-1. Chinul armatei se încheie, vişiniii ţâşnesc pe gazon, iar AMFB organizează tradiţionala festivitate. La anul, Academia Rapid are dreptul să joace în faza naţională a Cupei României. Până să vină trofeul, Nae Stanciu şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, se grăbesc să coboare către podiumul amenajat ad-hoc pe iarba stadionului Dinamo. Cel din urmă e primul care ridică Cupa alături de Daniel Niculae. Subliniind încă o dată importanţa colosală pe care acesta a avut-o în cadrul proiectului. Sigur, chiar dacă, după cum susţine, Primăria nu a ajutat cu vreun ban Academia. Până la urmă e un gest normal de recunoştinţă. La fel cum a fost şi tricoul de campion pe care l-a primit la finalul meciului Academia Rapid – steaua 2-0 de pe Arena Naţională.

Foto: Alex Paraschiv