POVESTE / Crescut de Rapid, viitor campion MMA!

Răzvan Petre Rapid MMA

Pare un scenariu pentru un film decent. Sau, în orice caz, o poveste uşor suprarealistă. Mai ales că vorbim despre un om care până la 20 de ani s-a dedicat exclusiv fotbalului. Răzvan Petre a fost unul dintre cele mai bune produse pe care Rapid le-a dat în ultimii ani. Băiatul născut în 1997 a fost titular doi ani la rând la juniorii mari ai echipei de lângă Podul Grant. La grupele 1996 şi 1997. Cu calităţi de fundaş central veritabil, dar şi de lider adevărat, Răzvan s-a antrenat în repetate rânduri cu echipa mare înainte ca aceasta să intre în faliment. Pe urmă, a luat calea ligii a doua. Acolo unde a jucat pentru Sportul Snagov în sezonul 2017-2018. Echipă care pe atunci se numea Metalul Reşiţa.

Răzvan Petre a jucat în Liga 2, dar apoi n-a mai găsit echipă

În vară, la 19 ani, drumurile celor două entităţi s-au despărţit. Dificultăţile şi nedreptăţile din fotbalul românesc l-au lăsat pe Răzvan Petre fără echipă. Acum este greu de spus de ce un fotbalist ca el nu a avut loc măcar la Academia Rapid. Proiect rapidist prezentat cu mult fast ca fiind dedicat viitorului, creşterii rapidiştilor. În loc să vedem acolo un jucător precum Răzvan Petre, cu potenţial mare de creştere, suporterii se bucură acum de un cuplu legendar, Iacob – Bratu. Doi fotbalişti colosali, fără de care nu se putea face sub nicio formă renaşterea gândită de Primăria Sectorului 1. Revenind însă la Răzvan Petre, tocmai imposibilitatea nedreaptă de a-şi găsi o echipă pe măsura sa l-a determinat să ia o decizie radicală, dar care l-a făcut fericit cel puţin din câte ne putem da seama.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Locul 3 la Cupa Munteniei!

În septembrie 2017, la nici patru luni după ultimul său meci oficial, Sepsi Sfântu Gheorghe – Sportul Snagov 1-0, fundaşul a decis să lase fotbalul pentru alt sport. Nu ştim dacă mai popular sau nu la noi, dar cert este că perspective există! Petre s-a apucat de… lupte la sol! Iar asta ar fi nimic până la urmă, dacă n-am pune la socoteală că zilele trecute, la cam jumătate de an după ce a deprins tainele acestui sport, a câştigat şi prima sa medalie! Este vorba despre locul 3 la Cupa Munteniei de grappling, categoria -85 kilograme. O performanţă imensă pentru un om care s-a luptat cu sportivi cu şapte kilograme în plus pentru că la categoria sa nu erau participanţi. Aşadar, Răzvan practică, de fapt, jiu jitsu brazilian şi MMA, două discipline care prind din ce în ce mai mult teren în lumea arteor marţiale.

Nu este primul caz de la Rapid

Îi dorim tânărului care şi-a dedicat toată copilăria echipei Rapid să obţină rezultate din ce în ce mai bune. Şi să ierte fotbalul că nu i-a dat mai multe şanse. Cazul lui Răzvan Petre nu este însă singular. Un alt fost fundaş rapidist de mare viitor, Roberto Dumitru, a renunţat la rândul său la cariera de fotbalist pentru a devenit instructor de fitness. Fotbalul din România arată din ce în ce mai bine…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.