Presa italiană a explodat: „Cum să iei gol de la săracii ăia?!”

N-o să uit niciodată! fcsb
N-o să uit niciodată! fcsb

Agitație la Roma în urma meciului dintre Lazio și fcsb. După ce echipa lui Dică i-a umilit pe laziali, marcându-le un gol bâlbâit chiar pe terenul acestora, presa din Italia a reacționat dur. „Lazio, rușinea Italiei? Ba chiar a Europei!”, „Afară din Roma, afară din Italia!” sau „Dați tricourile înapoi la magazie și mergeți la pensie!” Sunt doar câteva dintre titlurile dimineții în Peninsulă.

lazio_fcsb_5_1.jpgChiar și ziariștii mai moderați s-au arătat revoltați de prestația mai mult decât jenantă a lazialilor: „Practic, românii au șters pe jos cu această echipă, reducând-o la postura de jucărie ridicolă. Da, Lazio a înscris 5 goluri, dar cu ce preț?! Din păcate, cu cel al terfelirii istoriei și tradiției clubului”, a izbucnit unul dintre editorialiști. Microbiștii mai bătrâni și-au amintit episoade similare. Când Lazio se făcea de râs în fața vreunei echipe andorreze care înregistra un șut pe spațiul porții sau când vreun namibian mai suplu reușea o foarfecă în careul roman.

De la Valerică Găman (fcsb) începe reconstrucţia lui Lazio

Totuși, lazialii au dus acum umilința la un nivel fără precedent, primind gol de la ceva ce cu greu poate fi numit echipă de fotbal. Suporterii s-au manifestat și ei violent, sute de ultrași luând cu asalt cantonamentul romanilor, gata-gata să-i linșeze. Pentru a aplana conflictul, Simone Inzaghi a luat asupra sa mare parte din vina acestui eșec usturător.

Totuși, nici măcar antrenorul n-a suportat să îndure rușinea singur. Astfel, imediat după meci, a anunțat reziliera contractelor mai multor vedete din lot, dar și interesul pentru Găman. „Dacă vrem să reconstruim Lazio de la zero, atunci Valerică e clar soluția ideală”, spune Inzaghi cu un început de optimism în glas.

Acest articol este un pamflet (credem) şi trebuie tratat ca atare. Deşi acum, multe dintre punctele atinse de sursa menţionată reflectă o realitate evidentă şi tristă…

Sursa: timesnewroman.ro

LĂSAȚI UN MESAJ