Doar despre polo! Victorii, înfrângeri şi o veste grozavă!

Polo
Bazinul de polo se construieşte la foc automat

Lucrările la bazinul de polo din Giulești continuă. Echipa de muncitori a profitat de faptul că temperaturile sunt pozitive și a continuat acțiunea de turnare a betonului. Se lucrează la structură, după ce a fost schimbat acoperișul și s-a montat un cofraj. Conform estimărilor, structura va fi finalizată undeva în luna martie. După care se va închide incinta și se demarează lucrul la finisajele interioare. Dacă nimic nu va perturba activitatea, în luna iulie, cel târziu în august, bazinul de polo al Rapidului va fi predat beneficiarului. Din acest fapt rezultă că în următorul campionat, echipele noastre de polo, masculin și feminin, vor putea evolua în Giulești, după decenii de pribegie, scrie clubulrapid.ro.

Victorie pentru fete!

Reabilitarea bazinului de polo din Giulești se realizează grație Companiei Naționale de Investiții. Altfel, cele două echipe ale clubului, de fete şi băieţi, au jucat în aceste zile. Poloistele rapidiste au debutat cu dreptul în Campionatul Național feminin. Primul turneu, desfășurat în Bazinul ”Crișul” din Oradea, a început cu un succes reconfortant al elevelor lui Eduard Rusu. 18-9 chiar împotriva formației gazdă, Crișul Oradea. Rația dublă de goluri față de bihorence este doar o rezultantă a creșterii constante a echipei noastre feminine de polo pe apă, mai notează sursa mai sus menţionată. Ca urmare a evoluţiilor din ce în ce mai bune avute de sportive, şase rapidiste au fost convocate la prima reprezentativă!

Şase rapidiste la lotul naţional!

Federația Română de Polo a convocat un cantonament de pregătire la Bazinul ”Tolea Grințescu” (fost Floreasca) din București. Pentru echipa națională a României, în perioada 23-30 ianuarie. Pe adresa CS Rapid București a sosit un fax de convocare pentru următoarele jucătoare: Albertha Iancu, Iohanna Toth, Floria Simion, Iulia Șerpu, Andra Bunea și Alina Olteanu. Antrenamentele vor avea loc după-amiaza. Echipa noastră va avea un play-off, tur-retur, cu Germania, pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din acest an.

Dinamo – CS Rapid 9-5 la polo băieţi

Din păcate, veştile nu sunt grozave de la băieţi. Mai ales că aceştia au pierdut un derby extrem de important. Fără a juca însă rău deloc! Elevii antrenorului Silviu Ceobanu s-au comportat foarte bine în această dispută în care au întâlnit un adversar considerat superior. Rapidiștii au pierdut cu 9-5 (3-3, 2-0, 1-1, 3-1). Apărarea a funcționat foarte bine, iar portarul Sganță a avut unele parade excepționale. Ai noștri au stat bine și la capitolul înot, deficiențele apărând la controlul mingii și la orientarea în apă, la baloane respinse de portar ori în momentele de dinamică.

Meciul a fost totuşi unul relativ reuşit

Spre final, odată cu prospețimea a scăzut și precizia aruncărilor la poartă. Adrian Stan a fost eliminat cu drept de înlocuire, urmând a fi suspendat pentru următorul joc. Dinamoviștii au marcat goluri pe final de sfert în actele 2 și 3, fapt care a atârnat greu în economia meciului. Reușitele formației noastre au purtat semnătura lui Bordea, Rujan, Stan, Pandelea și Crăiniceanu. Feroviarii rămân, după acest joc, doar cu satisfacția platonică de a fi fost învinși în cel mai echilibrat joc al sferturilor de finală din Cupa României.

 

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!