Mircea LucescuRapid

Cum punea presiune Marius Şumudică pe Mircea Lucescu

Marius Şumudică i-a trezit multe amintiri lui Sergiu Radu, fostul rapidist prezent astăzi în platoul emisiunii Digi Sport Matinal. Ei au fost colegi şi rivali pe postul de atacant la Rapid, în sezonul 1998-1999, şi au fost între cei ale căror goluri au adus cel de-al doilea titlu de campioană din istoria Rapidului. „Mi-aduc aminte cu multă plăcere de acea perioadă. Iar Şumudică era unul dintre cei care făceau o atmosferă în vestiarul Rapidului. Era un vestiar relaxat, frumos”.

Sergiu Radu, destăinuiri despre Marius Şumudică

„Mi-aduc aminte şi de presiunea pe care o punea Şumi ca să fie folosit de nea Mircea Lucescu. Chiar a fost un meci, cu Oneştiul, parcă, atunci când nea Mircea m-a schimbat la pauză. Echipa a câştigat cu 5-0, iar Şumi a dat trei goluri. Iar la final, la interviuri, a avut o reacţia care mi-a rămas în memorie: <Dacă nici acum nu joc titular … >. La vremea respectivă eu aveam 20 de ani”, a mai spus cel poreclit „Schijă” de colegi pentru că era slab şi avea o viteză impresionantă.

S-a stabilit în Germania după ce s-a retras de pe terenul de joc

Sergiu locuieşte în Koln, alături de soţie şi cei doi copii, şi vine în ţară lună de lună la acţiunile lotului U16, la care este „secund” din momentul în care a terminat ca şef de promoţie cursurile Şcolii de Antrenori la care s-a obţinut licenţa cumulată UEFA B+A. Sergiu Radu, 40 de ani, a jucat în România la Olimpia Satu Mare, Rapid şi FC Naţional, iar în străinătate la Le Mans, Energie Cottbus, Wolfsburg, VfB Stuttgart, FC Koln şi Alemania Achen (de unde s-a retras în 2012). În carieră a disputat peste 200 de jocuri în Germania, iar în transferurile sale s-au adunat 3,35 milioane de euro. La Rapid, Sergiu Radu a câştigat un titlu de campion, o Cupă a României şi o Supercupă.

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.