Scandal

Reparaţie istorică sau un nou bluf marca steaua?!

Culisele clonării odioasei steaua, echipa care a făcut cele mai multe abuzuri în sportul românesc capătă contur. În mod normal nu am scrie, dar este posibil ca ala anul să jucăm în meciuri directe cu ei, în liga a patra! csa steaua este, practic, clona perfectă pentru fcsb. Sau va deveni de îndată ce va necesita privatizarea. Fiindcă, în fond, fcsb asta este. Privatizarea stelei. Altminteri situaţia fcsb ar fi şi mai gravă şi compatibilitatea ei cu prezenţa în Liga 1 ar trebui să fie nulă. În fine, rolul acestui material este altul. Anume să subliniem practicile identice pe care steaua le urmează, chiar dacă la scară mai mică. Dar şi o posibilă punere faţă în faţă cu istoria pe care a deformat-o! Le luăm pe rând.

Regal Sport Ferdinand I, absorbită de csa steaua

Cu toate că Bucureştiul are atât liga a 4-a, cât şi a 5-a, pe ultima câştigând-o Rapid în sezonul 2016-2017, csa steaua pretinde că va evolua direct în liga superioară. Cum este posibil? Nu că ar fi prea greu, dacă ne gândim la tot ce se întâmplă în România. Şi cu toate acestea, există regulamente care, măcar teoretic, ar trebui respectate. Recent, am văzut o ştire conform căreia csa steaua va prelua nişte grupe de juniori de la Regal Sport Ferdinand I. Ha! Păi probabil că se pregăteşte, de fapt, anunţul că csa steaua va juca în locul acestui club în liga a 4-a! Despre care, trebuie să spunem, a terminat sezonul regulat pe Bucureşti pe locul 2. În spatele Progresului Spartac. Informaţia legată de o colaborare între cele două a fost dezminţită de conducătorii lor acum o lună. Dar ce credibilitate pot avea, dacă ne uităm la articolul de aici, din gsp.ro?! Şi ca o paranteză, numele acestuia, le va aprinde minţile bolnave ale celor care debitează că steaua este club regal…

Ce bine îmi pare că ai luat ţeapă!

Altfel spus, csa steaua o ia de la zero doar teoretic, pentru că practic originea acestei clone va fi generată fie prin fuziune, fie prin absorbţie. Nu că este neapărat ceva rău, discutând strict din punct de vedere sportiv şi economic. Numai că modul de operare este unul specific. Bun, acum să trecem şi la altă parte românească. Ministrul Gabriel Les, cel care a asigurat la nivel declarativ că csa steaua se va bucura de un buget de 300.000 euro în liga a 4-a (!!!!!) tocmai şi-a dat demisia. Ceea ce ne bucură, fiindcă în mod cert asemenea sume nejustificate nu vor mai ajunge la o glumă de echipă din vistieria statului. Cel puţin teoretic, fiindcă practic, să nu avem alte surprize. În fine, ar fi frumos să se descurce totuşi pe cont propriu. Sau din cotizaţiile marilor campioni de la Sevilla. Care s-au debarasat de Becali instant, şi implicit fcsb, chiar dacă în trecut şi-au luat lefuri de acolo.

Carmen a revenit din întuneric şi trebuie să se răzbune!

Nu în ultimul rând, csa steaua ar putea să fie pusă faţă în faţă cu istoria. Deşi se pretinde adevărata steaua. Fiind în realitate doar o parte a ei, aceasta ar putea juca împotriva lui Carmen Bucureşti! Ar fi primul duel din istorie, dar el este unul deosebit de special! De ce? Fiindcă acum 70 de ani, Carmen juca în prima ligă. A fost însă înlăturată abuziv pentru a face loc casei centrale a armatei. Club proaspăt înfiinţat atunci şi care, da, exact, este predecesoarea stelei. Un grup de oameni, inclusiv rude ale lui Mociorniţă, patronul din 1947 a lui Carmen au decis să reînvie acest brand. Problema este însă alta. Dacă atât csa steaua, cât şi Carmen vor juca în aceeaşi divizie. În cazul în care liga a 5-a Bucureşti nu va mai exista, totul va fi simplu. Şi nici csa steaua nu va mai fi blamată. Din această cauză… Însă altfel e de discutat. Mai mult ca sigur, aşa cum le stă în fire, cei de la steaua vor rezolva prezenţa în liga a 4-a.

Rapid, locul 1 şi la finalul sezonului 2017-2018!

Cum acolo vor juca deja sigur Rapid, Progresul, Sportul, Venus şi Tricolor, ar fi păcat ca tocmai Carmen să lipsească dintr-un asemenea duel. Şi cu atât mai supărător ar fi ca ei să nu poată fi puşi faţă în faţă cu istoria şi, de fapt, cu cei care le-au furat 70 de ani de viaţă! Deci trebuie găsită o soluţie favorabilă pentru ca cele două să joace în acelaşi eşalon. Sigur, în cazul în care vor fi atât liga a 4-a, cât şi a 5-a, ar fi cumva complicat ca echipa Carmen să sară un nivel, în timp ce cluburi precum, de exemplu, VK Soccer, să rămâne tot în liga a 5-a. Lucrurile se vor aşeza într-un final, iar cel mai important este ca la finalul stagiunii 2017-2018, Rapid să iasă iar pe primul loc. Aşa, în mod cert, dacă nu joacă în primul an Carmen cu csa steaua, cele două se pot întâlni în stagiunea 2018-2019!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.