Rapid

Rapid trăieşte, băieţi! Dacă nu credeţi, hai să vă convingeţi!

Rapid nu mai există!” sunt cele mai dureroase vorbe care pot ieşi din gura unor oameni pe care Giuleştiul i-a idolatrizat! Şi ne face şi pe noi să ridicăm din sprâncene a mirare. Pentru că noi ştim că Rapid există, că trăieşte. Am văzut asta, în ultimele luni, pe terenurile Frăţia-Vulcan, Progresul, Laromet sau pe sintetice dintre blocuri. Ca să nu mai vorbim de multitudinea de meciuri jucate pe stadionul Giuleşti. Noi le-am văzut bucuria, le-am simţit durerea. Am empatizat cu suferinţa lor. Am văzut cum sunt transformaţi în carne de tun de primate de pe la tot felul de echipe obscure. Voi unde eraţi?

Puteau fugi la prima strigare, dar au rămas!

Ah, da, cu treabă, probabil… Însă ceea ce scoateţi pe gură doare. Fiindcă voi sunteţi un etalon în istoria Rapidului. Toţi cei care aţi spus sau aţi gândit că „Rapid nu mai există!” Locul din istorie nu vi-l va lua nimeni vreodată. Pentru că faptele voastre pentru Rapid au vorbit de la sine. Acum nu mai pot vorbi ele, aşa că vorbiţi voi… E corect ce spuneţi? Hai să ne gândim un pic… Ce-ar fi fost dacă Bărbălău, Dovleac, Iosif, Dumitrescu, Costache, Ioniţă, Cazan, Boian şi toţi ceilalţi s-ar fi gândit în vară că „Rapid nu mai există!”. Puteau pleca la Chiajna, Voluntari sau Juventus, echipe cu destule resurse de creştere a juniorilor. Şi de acolo să plângă pe Facebook că Rapid nu mai există, cât de frumos era Rapidul de altădată şi alte de astea. Sau, mai rău, să meargă la Dinamo, de exemplu, şi să nu le mai pese de nimic.

Rapid trăieşte!

Puteau, nu? Totuşi au preferat să rămână aici şi să lupte. Aşa că aveţi dreptul să spuneţi multe, dar nu că Rapid nu mai există. De fapt Rapid trăieşte! Iar dacă nu consideraţi că este o mare eroare afirmaţia pe care unii dintre voi aţi spus-o, vă invităm la meciuri! N-o să vă invităm la partidele de pe Coresi, Electromagnetica sau Prosport. Nici la antrenamentele de pe Laromet. Unii dintre voi poate nici măcar nu ştiu unde sunt aceste terenuri. Evident, unele necomerciale şi ce nu oferă nici măcar condiţiile minimale pentru a juca fotbal. Dar vă aşteptăm pe Giuleşti! Rapid mai are două meciuri din play-off. Veniţi să vedeţi că Rapid trăieşte! Dacă până acum era vorba despre rapidism în suflet, dar în condiţii de bunăstare materială sau măcar de suficienţă financiară, acum totul este exclusiv pe bază de sentiment.

Hai pe Giuleşti! Sau măcar nu mai spuneţi aşa ceva…

Azvârlirea Rapidului în liga a 5-a poate funcţiona ca un purgatoriu prin care clubul din Giuleşti se poate separa extrem de uşor de rapidismul pe bază de contract şi cel pe bază de pasiune. Nu vrem să credem că voi veţi rămâne doar în istoria Rapidului, nu şi în inima zecilor de mii de rapidişti! Pentru că să fie sigură toată lumea, Berechet, Cocu, Ursescu, Oprea sau Stancu nu vor ieşi vreodată din vreunul dintre cele două catastife sufleteşti. Este alegerea voastră ce faceţi. Nu vă obligă nimeni la nimic. Nu vă va înjura nimeni. Dar dacă vă consideraţi rapidişti veniţi pe Giuleşti! Sau, ba nu! Dacă vă consideraţi rapidişti măcar nu mai spuneţi vreodată că „Rapid nu mai există!” Doar tăceţi şi atât. Noi vă aşteptăm totuşi şi pe Giuleşti. Priviţi şi fotografiile de mai jos pentru a vă convinge că Rapid este mai viu ca oricând!

Andrei Dumitrescu

Mihai Lupaşcu

Andrei Dovleac

Narcis Ioniţă

Alberto Stancu

Adrian Mitea

Adrian Boian

Cătălin Bărbălău

Costi Berechet

Sabin Iosif

PS: Mai sus vă prezentăm câţiva dintre ei. Sunt imagini, cele mai multe, care inspiră suferinţă. Aşa este. Pentru că fiecare dintre cele câteva zeci de „nebuni” care trag din greu pentru ca flacăra vişinie să stea aprinsă au drumul pavat cu multe obstacole!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.