Rapid

Pantă lină spre titlu! Rapid, rezultat bun la apus de primăvară

Să programezi un meci de fotbal, pe teren mare, la 15:00, pe 31 mai este o crimă! Chiar dacă vorbim de liga a cincea şi discutăm despre mulţi puşti sub 21 de ani. Cu atât mai mult cu cât Rapid jucase, cu mai puţin de 48 de ore înainte un alt meci greu. Aparent, SSC Băneasa era un adversar fără şanse. Dar acolo au jucat, după cum a aflat 1923.ro, oameni aduşi pe ultima sută de metri. Cinci la număr! Din ligile a treia şi a patra. A trecut, Rapid a bătut cu 2-1, iar acum se pregăteşte de barajul final. Care va consfinţi campioana absolută pe liga a 5-a Bucureşti. Când ne gândim la Progresul Spartac ne trec fiorii. Pentru că la un amical în presezon, tot pe terenul Prefabricate, albaştrii au bătut cu… 7-0.

Veterani de 21 şi 22 de ani!

E adevărat, Rapid abia se reunise, vorbeam de Progresul Spartac, prima echipă. De un meci în care lor le-a intrat tot, dar şi o partidă în care intrările brutale i-au trimis pe Boian şi Croitoru la cabine înainte de final. A trecut. Acum pe teren intră echipa secundă a Progresului Spartac. Balaurul nu mai e aşa de mare. Şi totuşi parcă ne dorim şi noi la Rapid un plus de experienţă uneori. Oricât entuziasm ar avea Rapidul, faptul că „veteranii” sunt Oprea, Berechet şi Mitea la 21 de ani, dar şi Brăileanu la 22, e un dezavantaj. Mai ales când se joacă departe de Giuleştiul care oricum oferă o forţă suplimentară. Supranaturală aproape! Ca de exemplu acum, undeva la graniţa de sud a Bucureştiului. Între Berceni şi Ferentari. Adversarii au, unii dintre ei, multă experienţă. Se vede după aspectul fizic. Dar nici jocul nu e rău. Aşa că Progresul Spartac II chiar deschide scorul după o lovitură liberă executată impecabil.

Oaza de răcoare dinainte de pauză

Se pare că marcatorul este chiar unul dintre finanţatorii echipei! Nu e bai, pentru că Rapid e totuşi mai bună. Problema e că ratăm. Mult prea mult! Suporterii din tribune îşi urcă din cinci în cinci minute privirea către cer şi îşi rod unghiile de ciudă. Berechet, Bărbălău, Stancu sau Croitoru nu găsesc spaţiul porţii. Agonie… Avem însă şansa să ne revanşăm chiar înainte ca arbitrul să pună fluierul în gura uscată de la arşiţa de afară pentru a fluiera pauza. Era aşteptată ca o izbăvire! Însă tocmai atunci Bimbarec e trântit în careu şi centralul ţine mâna întinsă drept, precum acul unei busole, spre punctul alb din mijlocul careului mare, desenat pe gazonul sintetic ce parcă s-a încins. E 11 metri! Ioniţă nici nu stă pe gânduri. Ia mingea şi gol! 1-1! Ieşim cu un rezultat preţios de la cabine, dar, din păcate, marcatorul rămâne la umbră. Ioniţă nu se simte prea bine, iar staff-ul nu a vrut să rişte nimic. Nu vă faceţi însă griji, joacă în retur!

Golul care ne-a stricat bucuria victoriei

Meciul se reia. Rapid continuă să controleze, dar acea lipsă de experienţă, de şmecherie specifică ligilor inferioare sau jucătorilor trecuţi prin furcile caudine ale tăpşanelor bătătorite, crează probleme. Micile scăpări din apărare ne pot fi fatale. În general însă fundaşii sunt pe fază. Ba chiar imperiali în anumite momente! Şi uite aşa Bimbarec îşi depune candidatura de om al meciului datorită golului din minutul 70. Bucuria e mare! Cu atât mai mult cu cât câteva înjurături se pierduseră în aerul nefiresc de cald cu ceva minute înainte. Şutul lui Adi Mitea, de pe la 40 de metri, zguduia atunci transversala! Suporterii n-aveau cum să înghită această bară frumoasă, când Rapid avea mai mult nevoie de un gol urât. Ne bucurăm la gândul unei noi victorii. Dar nu avem timp să ne frecăm palmele la gândul sărbătorii din retur, pentru că un adversar profită de neatenţie şi face 2-2. Aproape imediat.

Rapid – Progresul Spartac II, 7 iunie, 18:45, Giuleşti!

Rămâne aşa până la final. Nimic notabil nu se mai întâmplă, echipele par mulţumite cu un rezultat totuşi echitabil. Şi toţi sunt fericiţi că jocul ia sfârşit, fără complicaţii. Nu era totuşi o zi în care să se joace fotbal la ora 15. Peste o săptămână urmează returul pe Giuleşti. Pe care Rapid trebuie să îl câştige! Fiecare jucător nu trebuie să aibă în minte decât o victorie. Indiferent de scor. Au trecut peste atâtea obstacole, peste atâtea greutăţi. Ar fi păcat ca la finalul sezonului fotbalistic 2016-2017 Rapid să se încununeze campioană pe municipiul Bucureşti, la nivelul ligii a 5-a. Distincţia ar putea părea ridicolă, raportând la istoria uriaşă a vişiniilor. Dar era maximum ce putea obţine echipa de lângă Podul Grant. Şi, credeţi-ne, acest maximum a fost obţinut în condiţii atroce! Nu e nimic, ce e mai bun va veni! Dacă traducem cuvânt cu cuvânt un proverb englezesc. Până atunci să ne mobilizăm pentru epilogul sezonului. Rapid – Progresul Spartac II se joacă miercuri, 7 iunie, de la ora 18:45. Unde altundeva dacă nu pe Giuleşti! Rapid trăieşte!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.