EXCLUSIV / VOLUNTARIUL NU DEVINE RAPID!

Zvonul care a impartit rapidistii in doua, ramane la stadiul de zvon. Cel putin anul acesta, din punct de vedere legal, Voluntariul nu-si poate schimba numele in RAPID. Regulamentul FRF fiind foarte clar in aceasta privinta, dupa cum puteti vedea mai jos:

Articolul 2 – Schimbarea denumirii cluburilor

1 FRF ţine evidenţa nominală a membrilor afiliaţi şi avizează schimbările denumirii acestora, astfel încât să se evite confuziile privind denumirea. Cluburile pot solicita FRF/AJF/AMFB schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliaţi numai în perioada dintre două ediţii ale campionatului.

2 În denumirea clubului nu poate fi cuprinsă denumirea altei localităţi decât aceea în care clubul îşi are sediul social sau sediul secundar unde își desfășoară activitatea competițională. Cluburile sportive afiliate la FRF își pot schimba sediul social în altă localitate. Fiind obligate să-și continue activitatea competițională în localitatea unde se afla sediul social la momentul primei modificări intervenită după intrarea în vigoare a prezentului regulament. În această situație, cluburile sportive sunt obligate să-și deschidă un sediu secundar în localitatea unde își desfășoară activitatea competițională.

3 Pentru aprobarea schimbării denumirii este necesar avizul scris prealabil al FRF sau AJF/AMFB, în caz contrar, cererea urmând a fi respinsă.

4 Cererea de schimbare a denumirii se depune la forul competent în perioada 1 – 30 iunie a fiecărui an. În caz contrar cererea urmând a fi respinsă ca tardiv introdusă.

5 După obţinerea avizului prealabil al FRF/AJF/AMFB clubul va face toate demersurile juridice necesare pentru modificarea corespunzătoare a actului constitutiv şi a statutului la instanţa competentă.

Documentele pentru schimbarea denumirii

6 Clubul căruia i s-a aprobat schimbarea denumirii va depune următoarele documente la FRF/AJF/AMFB:

a) cererea de schimbare a denumirii, însoţită de avizul prealabil dat de FRF/AJF/AMFB;

b) dovada înregistrării mărcii la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci sau dovada depunerii cererii de înregistrare la OSIM;

c) documentele prevăzute de art. 14 din Statutul FRF, din care rezultă schimbarea 7 denumirii clubului; d) dovada achitării taxei pentru schimbarea denumirii.

Imposibil din punct de vedere temporal

Avand in vedere faptul ca in procesul societatii falimentare, tribunalul a decis ca pentru continuarea procedurii de lichidare, urmatorul termen este 30 iunie. Rezulta ca este IMPOSIBIL ca licitatia pentru bunurile FC RAPID SA sa aiba loc pana la acea data.

Regulamentul FRF spune cat se poate de clar faptul ca un club isi poate schimba denumirea doar pana la 30 iunie (vezi aliniatul 4). Si pentru aceasta trebuie sa depuna dovada înregistrării mărcii la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (vezi alin 6 litera b). In conditiile in care licitatia pentru bunurile societatii falimentare nu poate avea loc pana la data de 30 iunie. Concluzia este una singura:

VOLUNTARIUL NU-SI POATE SCHIMBA NUMELE IN RAPID!

Regulamentul FRF poate fi accesat si citit AICI

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

4 COMENTARII

  1. Nu e vorba de fuziune in articol, ci de faptul ca Voluntari nu isi poate schimba numele! Mai citeste o data articolul, poate a doua oara vei intelege!

  2. Numai la Rapid nu se poate..la Steaua se poate în timpul campionatului !Sa își schimbe numele ???

  3. Acest articol este redactat cu rautate.Asta da dovada ca AFC Rapid nu doreste fuziune cu nimeni,si vrea sa prelungeasca toata suflarea rapidista. Nu inteleg cum un club titrat si momentan cu datorii,nu doreste fuzionarea atata timp cat se mai pot incalca si regulamente unde se mentioneaza perioada de timp. Timpul se cumpara,dar cum voi aveti datori ce pretenti sa emiteti.Suporterii doresc fuzionarea,sa nu mai prelungim suferinta rapidista. Liga 1 are nevoie de rapid atat sportiv,dar chiar si ne sportiv. Mentionam ca n_i s_a luat dreptul ne sportiv,deci se poate. Asa ca la treaba baieti,fuzionati cu Voluntari.