Scandal!

Regulamentul nu îi împiedică să iasă de pe teren!

Şocant este că în acest sezon al Ligii a cincea echipele s-au tot retras de pe teren. SSC Băneasa, echipă ce nu avea măcar ce căuta în play-off, s-a retras de două ori. Ultima dată în chiar prima etapă din a doua parte a sezonului. Se întâmpla în minutul 75 al meciului pe care aceştia îl jucau pe terenul lui Asalt. Era 2-1 pentru gazde, iar Băneasa a luat, se pare, un cartonaş roşu în urma căruia a părăsit spaţiul de joc. Asemenea au procedat şi împotriva Rapidului, în sezonul regulat.

Regulamentul o ajută pe Băneasa

Atunci au ieşti de pe teren în minutul 65, la scorul de 0-0. Întrebarea era, în acest caz, dacă SSC Băneasa nu ar trebui automat exclusă din competiţie. Sigur, se putea aduce în discuţie că primul incident a fost în sezonul regulat, iar cel actual în play-off. Care, practic, sunt două bucăţi separate ale sezonului. Doar că o simplă analiză a regulamentului disciplinar al FRF ne dăm seama de ceva stupefiant: SSC Băneasa nu riscă pentru asemenea abateri excluderea din competiţie! La secţiunea a IV-a, articolul 79, aliniatul 6, se menţionează clar ce riscă un club aflat în situaţia celor de la Băneasa.

Este sau nu un caz grav?

„Echipa care refuză să joace un joc, să continue jocul care a început sau să se prezinte pentru continuarea unui joc întrerupt, va fi sancţionată cu pierderea jocului prin forfait şi scăderea a trei puncte din clasament. În cazuri grave, echipa poate fi exclusă din competiţia în curs”. Fix aşa scrie acolo, cum aţi citit între ghilimele de mai sus! Iar dacă nu credeţi click pe link şi vă veţi lămuri. Singura portiţă ar rămâne ultima propoziţie, însă având în vedere cum este pusă problema caz grav poate avea o conotaţie mult prea vastă pentru a ne pune speranţe că nu vom mai avea situaţii ce nu au de-a face cu fotbalul.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.