Rapid

VIDEO / Set Rapid cu Giuleştiul pe fundal

Sunt diverse materiale cu stadioane localizate în cele mai ciudate zone ale Terrei. Terenul din Roşu, unde Rapid joacă ultimul meci nu face excepţie. Vizionat din balconul liceului Doamna Chiajna, un fel de tribună VIP, gazonul sintetic este străjuit de o întindere de apă. Una nesfârşită la prima vedere. Este Lacul Morii, cel mai mare din Bucureşti. Dacă dai un zoom cu camera pe malul celălalt vezi blocurile. Iar din spatele lor, răsărind măreţ nocturna eternului şi mult iubitului nostru stadion Giuleşti. Ce emoţie! Noi însă suntem pe malul celălalt şi aşteptăm ca Galaxia să îşi facă încălzirea pentru a începe meciul. Care oricum întârzie cu 10 minute. O echipă adversă formată în mare măsură din poliţişti şi jandarmi joacă, în mod ironic, în roş-albastru.

Acoperişul Teatrului, înlocuit cu al unei săli de sport!

Pentru Rapid nu trebuie să fie probleme. Cu toate că lipsesc Stancu, Boian, Berechet şi Popa. Oameni care, în mod normal, erau eligibili pentru primul unsprezece. E în schimb Mitea titular în premieră. Alături de Croitoru, noul decar din 2017. În atac e Alex Petre, atât de rar titularizat, dar care confirmă mereu. Băieţii de la Galaxia sunt bine făcuţi, iar începutul de meci îi găseşte bine pe picioare. Iar intervenţiile portarului lor sunt peste media ligii a cincea. Spre disperarea celor aproximativ 300 de suporteri rapidişti care cântă fără încetare. Nu au avut voie în tribune, dar împânzesc colţurile terenului. Ba chiar iau cu asalt şi acoperişul sălii de sport din vecinătate. Aşa cum odinioară se urcau pe acoperişul Teatrului Giuleşti. Într-un final, forţele de ordine îi evacuează din această ultimă locaţie pentru siguranţa lor. În tribună ar fi încăput vreo 700. Aşa, ne mulţumim cu cele aproape trei sute dispersate, dar care se fac auzite extrem de bine.

Repriza nou-intraţilor Mitea şi Petre

Ne mutăm iar atenţia spre meci, dar nu sunt multe de zis. Gazdele, uşor-uşor, termină combustibilul, precum o maşină căreia i-ai făcut o încărcare de 10 lei, iar Rapid profită. Întâi centrarea lui Mitea e deviată în poartă de un adversar. Cu calităţi de super atacant, Alex Petre face dubla, iar tabela până la pauză e completată de acelaşi Mitea cu un şut superb din afara careului. Ce frumos! 4-0 şi cărţile sunt făcute. Iar Galaxia e fair play. Nici vorbă de intrări dure sau şicane urâte. Atât de obişnuite echipelor în liga a cincea, mai ales în situaţia Rapidului. Mihai Iosif schimbă portarul la pauză, oferindu-i şi lui Ştefan Toma şansa să joace 45 de minute. Între timp se aprinde palida nocturnă de la Roşu. Nu se întunecă de tot, iar lacul e încă vizibil. Ce privelişte! În afara terenului, dar şi în careul poliţiştilor. Pentru că Costache e faultat, iar Ioniţă transformă lovitura! Tabela arată 0-5. Mai bine nici că se putea. Începe sarabanda schimbărilor, cam în acelaşi ritm cu bezna care se aşterne peste… Roşu.

Golul lui Sabin Iosif şi show-ul marca „Davids”

Sabin Iosif e primul intrat. Fiul antrenorului e la al doilea meci şi reuşeşte să dea primul gol. De vis! Se duce să bată cuba cu toţi cei care trag cu o mână de gard, cu una ţin strâns de steag şi ţipă cât pot de tare pentru Rapid. Pe urmă îşi îmbrăţişează tatăl. Pentru Rapid meciul se încheie aici, schimbările încep, şi spectacolul se amplifică. Cu trei jucători născuţi în 2001 pe teren, dar şi cu nou-intraţi în echipa Galaxia, terenul se înclină uşor spre poarta lui Toma. Nu mult, dar atât cât să marcheze gazdele de două ori. Numărul 2, Raţă după nume, Davids după aspect e vinovatul. Cu o pereche de ochelari special concepută pentru fotbal, dar de vedere, acesta marchează cu un lob de senzaţie primul gol. Ţine să îl filmăm. Deja făceam asta… Giuleştiul nu se mai vede. Nici mcăar luminiţile roşii de pe stâlpii de nocturnă, oricât am da cu zoom. Însă vedem două lovituri de la 11 metri la poarta lui Toma într-un minut. Pe prima o execută numărul 18, iar portarul nostru apără impecabil.

Urmează două meciuri pe Giuleşti pentru Rapid

Nervos, „Davids” ia mingea şi pe principiul „vă arăt eu, bă, cum se dă”, aşază mingea în plasa laterală din stânga lui Toma. Iar dacă primul gol a fost sărbătorit cu flotări, de data asta execută câteva bucăţi de sărituri cu genunchii la piept. Şi împarte bucuria cu… galeria Rapidului! Scandând cu foc împotriva rivalei tradiţionale, steaua. Mihai Iosif nu îşi slăbeşte jucătorii vreo clipă. Exigenţa lui a adus Rapid la nivelul de acum. Finalul este la fel de frumos ca tot evenimentul în sine. Claxoane şi scandări dinspre zona de galerie rapidistă. Toată lumea e fericită. Se termină 6-2 şi Rapid e tot mai aproape să încheie pe locul 1 seria a 2-a a ligii a cincea. Ce urmează? Probabil că două meciuri pe Giuleşti, până la finalul săptămânii! Deocamdată însă nimic nu e bătut în cuie, aşa că aşteptaţi să facem anunţurile oficiale. Rapid demonstrează încă o dată că este o familie şi obţine o victorie superbă într-o atmosferă minunată, cu stâlpii legendarului Giuleşti pe fundal. Rapid trăieşte!

Iată meciul COMPLET!

Distribuie mai departe peste tot! Pe Facebook, pe Twitter! Să vadă toţi rapidiştii!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.