EMOTIONANT / IREPETABILUL RAPID !!!

Rapid
Gheorghe Scurtu are şi muzeu dedicat echipei Rapid

În tinerețea mea, două lozinci aveau mare succes.

Vremea trece, leafa merge, noi cu drag muncim !

Fără grijă dormi în pace, țara ofițer te face !

La noi în Giulești, timpul trece, termenele la tribunal se înșiră ca mărgelele pe ață (nici nu mai știm când au început), ne mai certăm între noi (de ochii lumii, spun dușmanii), unora leafa le merge, altora nu, dar cu toții, părem niște gogonele puse la murat. Așteptăm Crăciunul, ca să desfacă cineva (nu noi) butoiul.

Prea încrezuți (unii), inconștienți (alții), indiferenți (majoritatea), nu ne dăm seama ce pierdem !

Ne mândrim că avem ocazia să cunoaștem periferiile Bucureștiului, căutând maidane, pe care unii le consideră terenuri de sport, ne amuzăm strigând, zece inși la tribuna a I-a, Hai Rapidul și alți zece de la tribuna a II-a răspunzându-le Hai Realul !

Repet, nu ne dăm seama ce pierdem !

Mai dăunăzi, așteptând autobuzul 141 ca să merg la derbiul european cu… Frăția, am remarcat în stație un tânăr mai deosebit, Văzându-mă cu insemne rapidiste, m-a întrebat dacă este pe drumul corect către stadion, el fiind jucător în echipa viitorilor noștri adversari. În autobuz și apoi pe drumul de 2 kilometri până la stadion, mi-a relatat un aspect pe care nu-l bănuiți.

Pentru acești necunoscuți, care joacă în Liga a 5-a, faptul că vor juca împotriva Rapidului, este un eveniment irepetabil, iar șansa de a juca pe Giulești, un apogeu al activității lor fotbalistice.

Când au văzut că pe marginea terenului s-a instalat un operator TV, au înnebunit. În timpul jocului încercau figuri deosebite și să fie cât mai aproape de el. După meci, l-au asaltat pe operator, pentru a stabili condițiile în care pot primi casetele meciului.

Ieri la Giulești, când am sosit, nu mă dumiream de ce se fac atâtea fotografii în jurul stadionului. Erau viitorii noștri adversari, care doreau să imortalizeze prezența lor în templul fotbalului.

Meciul era să nu se joace, întrucât le lipsea al treilea junior. Nici vorbă! Au jucat cu un om mai puțin, tot meciul, doar ca să poată juca pe gazonul Giuleștiului. Să stea aliniați la centrul terenului, ascultând imnul Rapidului ! Aveau prieteni în tribune, care îi filmau, amintire pentru nepoți și strănepoți !

După meciul de miercuri, portarul fără o palmă, s-a văzut fotografiat în Gazeta Sporturilor! Ziarul nu a mai avut retururi, ba au primit și comenzi suplimentare !

De ce? Pentru că era vorba despre Rapid !

Puțini sunt cei care își dau seama cum va fi viața fără Rapid

Autor: Gheorghe Scurtu

CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae a abordat subiectul noului stadion! Când joacă băieții în Giulești

LĂSAȚI UN MESAJ